Bitcoin Cash i Sanntid (BCH/NOK) & Kurshistorikk

bitcoin-cash
bitcoin-cash

Bitcoin Cash (BCH)

Price
4,064.30
KJØP BITCOIN CASH HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Bitcoin Cash kurs har siden lanseringen i 2017 opplevd betydelig svingninger. Det er heller ikke unormalt at prisen varierer med opptil 10% på en og samme dag. Det er derfor et populært objekt blant aktive spekulanter og tradere.

De ekstreme prissvingningene muliggjør nemlig høye gevinster på kort sikt, men det gjør også risikoen høyere. Dersom du ønsker å kjøpe Bitcoin Cash gjør du lurt i å følge kursutviklingen og holde deg oppdatert på faktorene som påvirker. Du kan da sette egne prisprognoser og dermed øke sjansene for å lykkes med investeringen.

Her finner du alt som omhandler Bitcoin Cash pris og hvilke faktorer som i størst grad påvirker kursen – men aller først, hva er egentlig Bitcoin Cash?

Hva er Bitcoin Cash?

  • Bitcoin Cash er en kryptovaluta og en såkalt «Gaffel» av verdens største krypto, Bitcoin.
  • BCH er på flere områder identisk med Bitcoin (BTC), men de skiller seg ved at Bitcoin Cash er raskere og mer skalerbar enn forgjengeren.
  • Bitcoin Cash er den største kryptovalutaen som er etablert av en «gaffel», altså en programvareendring.
  • Kryptoen er for tiden rangert som blant de 30 største på markedet med en markedsverdi på flere milliarder dollar.

Ønsker du å kjøpe Bitcoin Cash? Det gjøres enkelt på handelsplattformen Coinbase. Her får du en rekke nyttig funksjoner til analyse av prisbevegelser. Ikke minst kan du handle uten å betale høye gebyrer og avgifter.

KJØP BITCOIN CASH HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Bitcoin Cash Kurs Graf—Slik har prisen utviklet seg

Ved å se på den historiske utviklingen kan du bedre forstå hvilke faktorer som påvirker prisen. BCH kurs er for tiden på rundt 580 dollar, noe som tilsvarer en vekst på 100% sammenlignet i fjor.

Ved første handelsdag derimot kostet myntene 700 dollar, men falt umiddelbart ned rundt til 200 dollar. Kryptoboomen, som tok markedet med storm mot slutten av 2017, slo meget positivt ut på kursen ettersom den nådde all time high med en pris på 3700 dollar.

Siden den gang har kursen egentlig aldri vært i nærheten av nye høyder, men som nevnt er den oppe markant siden i fjor. I neste avsnitt forklarer årsaken til de voldsomme svingningene.

Hvilke faktorer påvirker Bitcoin Cash kurs?

Her skal vi se på hvilke faktorer som påvirker kursen. Kjenner du til disse prispåvirkerne kan du enklere sette egne prognoser, og på den måten forhindre tap og sikre gevinster.

Særlig i et volatil marked, slik som krypto, er det viktig å holde seg oppdatert på faktorene som påvirker kursen. Det fordi kursen kan snu drastisk og det på usedvanlig kort tid.

Disse faktorene påvirker BCH pris:

  • Tilbud og etterspørsel: Forholdet mellom tilbud og etterspørsel er det påvirker prisen mest. Er tilbudet stort og etterspørselen lav vil prisen falle. I motsatt tilfelle kommer prisen til å stige. Med tilbudet menes antall mynter som er tilgjengelige, mens etterspørselen sier noe om hvor mange som ønsker å kjøpe Bitcoin Cash. I bunn og grunn er det etterspørselen du må vurdere og se på, om du skal spå fremtidig prisvekst eller fall.
  • Hype, sosiale trender og omdømme: Det som får folk til å kjøpe krypto er egentlig enkel psykologi. Typiske trender, høy popularitet og mye hype er sterke indikatorer på økende etterspørsel og derav prisvekst. Skulle for eksempel BCH omtales som bedre enn BTC og oppleve opphaussing i kjent «Dogecoin-style», vil dette garantert få flere til å investere i kryptoen. Du bør derfor holde deg oppdatert på den generelle omtalen, og da særlig på sosiale nettverk og forum.
  • Nyheter om kryptoen: Nyheter knyttet til kryptoen påvirker også i stor grad. Også her vil typisk positive nyheter, som blant annet dekning av prisvekst, nettverksforbedringer og lignende føre til en økende etterspørsel. På akkurat samme måte vil en negativ nyhetsdekning føre til en dalende etterspørsel.
  • Kryptoens utvikling: Utviklingen til kryptoen kan også påvirke etterspørselen i både positiv og negativ forstand. De såkalte «gaflene», der blokkjeden gjennomgår nettverksendringer, vil normalt føre til et noenlunde vekst eller fall på kortere sikt.
  • Mining/staking: Mining er prosessen som utvinner mynter fra Blockchain. Det er derfor mining som påvirker tilbudet. Totalt finnes det 21 millioner BCH mynter hvor 18 millioner av dem er tilgjengelige. Når de resterende myntene mines, vil prisen kunne falle noe på grunn av et større tilbud.
Bitcoin Cash logo

Bitcoin Cash pris prognose – Kommer kursen til å stige?

På lengre sikt er det umulig å spå om kursen kommer til å stige eller falle. Det er bare å erkjenne at faktorene som i størst grad påvirker prisen er for ustabile, slik at det blir vanskelig å gi en presis prognose.

På kortere sikt derimot er situasjonen en helt annen. Som vi har vært inne på er det typisk trender, og da spesielt hype, som fører til prisvekst. Så er du oppdatert, følger med på kursutviklingen og har en viss forståelse for hvordan de ulike forholdene påvirker hverandre, kan du relativt enkel sette egne prisprognoser.

Det gjør at du kan oppnå gevinster på kortere sikt – ikke minst gjør det investeringen mindre risikabel ettersom du enklere kan forhindre eventuelle tap.

Oppsummering – Er Bitcoin Cash en god investering?

Bitcoin Cash, som er en «gaffel» av Bitcoin, har en god vekst på 100% det siste året. Det er imidlertid en kryptovaluta som svinger eksepsjonelt mye i verdi. Kursen er for eksempel ned markant siden toppnoteringen i 2017, men likevel oppe det siste året.

Det er heller ikke unormalt at Bitcoin Cash kurs svinger med titalls prosent innenfor korte tidsperioder. Bare i 2021 har prisen variert fra alt mellom 200 dollar og 1500 dollar.

Bitcoin Cash er med andre ord en risikabel investering på grunn av de hyppige svingningene, men gunstig i den forstand at du aktivt kan spekulere i prisbevegelsene.

Ved å følge kursutviklingen og ikke minst holde seg oppdatert på faktorene som påvirker, kan du relativt enkelt sette egne prisprognoser på kortere sikt, og på den måten oppnå gode gevinster. I tillegg kan det være et godt tilskudd i en diversifisert kryptoportefølje. Rask transaksjonstid og stor skalering gjør nemlig Bitcoin Cash til en spennende kryptovaluta med et betydelig fremtidspotensial.

KJØP BITCOIN CASH HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Ofte stilte spørsmål

Hva er Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash er en kryptovaluta som ble skapt etter en nettverksendring på Blokkjeden til Bitcoin. Den minner derfor mye om verdens største kryptovaluta, men skiller seg ved at den har raskere transaksjonstid og større skalering.

Hva Bitcoin Cash kurs i øyeblikket?

Bitcoin Cash har i skrivende stund en pris på rundt 580 dollar. Se Bitcoin Cash kurs live her.

Hvor kan jeg kjøpe Bitcoin Cash?

Du kan kjøpe Bitcoin Cash på handelsplattformen som Coinbase.

Hvordan kjøpe Bitcoin Cash?

For å kjøpe Bitcoin Cash må du opprette konto på en handelsplattform. Vår anbefaling er Coinbase. Du må deretter registrere deg og gjøre et innskudd. Når det er gjort kan du begynne investeringen. Se hvordan kjøpe Bitcoin Cash her.

Er Bitcoin Cash en god investering?

Bitcoin Cash svinger mye i verdi, noe som er gunstig for tradere og spekulanter. Det muliggjør høy gevinster på kort sikt, men samtidig innebærer det også høyere risiko.      

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen