Kjøp Bitcoin Cash: Flott guide (2024 oppdatering)

Ønsker du å kjøpe Bitcoin Cash? Da er du på rett plass. Denne artikkelen tar for seg alt som omhandler temaet «kjøp BCH».  

Bitcoin Cash (BCH) er en kryptovaluta som ble opprettet i 2017 etter en såkalt «hard fork» på nettverket til Bitcoin. Det er med andre ord en kryptovaluta som er svært lik Bitcoin, men som har større skalering og raskere transaksjonstid.

Av den grunn er kryptoen meget populær, og den er blant de aller største på markedet. Den har en markedsverdi på flere milliarder dollar, og kan også vise til en sterk kursvekst de siste årene. Derfor ønsker stadig flere å kjøpe BCH – men er det egentlig en god investering?

I artikkelen finner du i tillegg fordeler og ulemper med en investering, mulige fremtidsprognoser, og ikke minst hvem denne type investering passer for.

KJØP BITCOIN CASH HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Kjøp Bitcoin Cash – Steg for steg

I dette avsnittet forklarer vi hvordan kjøpe BCH, men aller først er det viktig å finne en sikker nettmegler. En god nettmegler har nemlig stor betydning for hvordan investeringen utarter seg. Deretter må du opprette konto, verifisere deg, og gjøre et innskudd før du kan begynne handelen.

Denne steg-for-steg guiden er tatt utgangspunkt i Coinbase, da det er plattformen vi anser som best. Foretrekker du andre aktører er registreringsprosessen og handelen tilnærmet lik som hos Coinbase.

Steg-for-steg guiden

 • Opprett en konto på Coinbase.
 • Fullfør ID-verifisering.
 • Sett inn penger på kontoen din med kredittkort eller bankoverføring.
 • Velg og kjøp kryptovalutaen(e) du ønsker.
 • Husk å sette opp stop-loss.
 • Følg strategien din og selg eller kjøp etter hvert som kurset utvikler seg.
callout icon
KJØP BITCOIN CASH HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Hva er Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash (BCH) er en kryptovaluta som ble opprettet i 2017. Opprettelsen skjedd som en følge av en «hard fork», en såkalt «gaffel», på blokkjeden til verdens største kryptovaluta, Bitcoin (BTC).

En «gaffel» er en nettverksendring, eller en programvareoppgradering, hvor nettverksdeltagere må godta denne oppdatering. Hvis deltagerne stemmer for oppgraderingen, aksepteres «gaffelen» og hele nettverket oppgraderes. Dersom noen stemmer imot, deler nettverket seg i to parallelle blokkjeder, som resulterer i to kryptovalutaer.

Dette var tilfellet med Bitcoin Cash. En betydelig gruppe nettverksdeltagere ønsket å utvikle høyere nettverkskalering ved å øke blokkstørrelsen til 8 MegaByte. Motstanderne mente dog at dette var umulig og ønsket å forholde den opprinnelige blokkstørrelsen. Dermed delte nettverket seg i to og Bitcoin Cash ble skapt.

I dag er Bitcoin Cash den største kryptoen som er skapt av en «gaffel». Den ble raskt populær og det tok ikke lang tid før den etablert seg blant de aller største på markedet. I skrivende stund er kryptoen rangert som nummer 22, og den har en markedsverdi på hele 11 milliarder dollar.

Hva er formålet til Bitcoin Cash?

BCH har, som Bitcoin, et formål om å fungere som en digital og alternativ valuta som ikke er avhengig av tredjeparter. Det vil si at den utelukkende fungerer til digitale transaksjoner, der du slipper å gå via et mellomledd som banken.

Bitcoin Cashs, og alle kryptovaluta for øvrig, desentraliserte natur gjør nemlig at du kan gjennomføre transaksjoner direkte med den andre part uten å gå via et mellomledd.

Det gir en rekke fordeler som raskere og rimeligere transaksjoner, særlig på tvers av landegrenser. Ikke minst åpner desentraliseringen opp for et mer demokratisk og rettferdig betalingssystem. Dette fordi det ikke er noen banker, myndigheter eller sentrale aktører som kontrollerer og styrer transaksjonene. Isteden er nettverket styrt og kontrollert av alle deltagerne.  

En annen åpenbar fordel med Bitcoin Cash er at du kan gjennomføre transaksjoner uten å måtte oppgi sensitiv informasjon. I dagens sentraliserte banksystem er du nødt til å oppgi alt av informasjon om deg selv for at transaksjonen skal gjennomføres.

Med Bitcoin Cash er det kun nødvendig å oppgi adressen transaksjonen sendes fra og adressen det skal sendes til. Dette gjør det igjen tryggere å gjennomføre digitale transaksjoner, spesielt med tanke på personvern.   

Bitcoin Cash vs Bitcoin

Siden Bitcoin Cash er skapt etter en nettverksendring på blokkjeden til Bitcoin, har de to kryptoene flere likheter. De skal begge fungere som en desentralisert og digital valuta, der de også har likt mynttilbud. Totalt finnes det 21 millioner BCH og BTC-coins. Selve nettverket er i tillegg likt. De bruker begge en «proof- of- work-konsensusmekanisme».

Det som derimot skiller er blokkstørrelsen. Bitcoin Cash ønsket nemlig å øke blokkstørrelsen for å imøtekomme kravene til å bli et globalt betalingssystem. Bitcoin har en blokkstørrelse på 1 MegaByte, hvilket gir tregere transaksjonstid og høyere gebyrer.

Ved å øke blokkstørrelsen blir nettverket i stand til å gjennomføre flere transaksjoner i sekundet og til lavere avgifter. Bitcoin Cash skaperne ønsket å øke størrelsen til 8 MegaByte, noe motstanderne mente ikke var mulig. Det var her uenigheten oppsto, og opprettelsen ble av BCH ble til.

Per 2021 har Bitcoin Cash en blokkstørrelse på 32MB, mens Bitcoin har en skalering på 1MB. Bitcoin Cash har således løst problemet knyttet til betalingsforsinkelser og høye avgifter på Bitcoin-nettverket, men enn så lenge beholder Bitcoin sin posisjon som den desidert største på markedet.  

Bitcoin vs. Bitcoin Cash

Er Bitcoin Cash en god investering?

Bitcoin Cash har tiltrukket seg mye oppmerksomhet og har helt siden etableringen vært populær blant kryptoentusiastene. Dette på grunn av at det på mange måter er sett på som en forbedring av Bitcoin, verdens største kryptovaluta.

Større blokkstørrelse gir bedre skalering, raskere transaksjonstid og det til lavere gebyrer, som i prinsippet gjør Bitcoin Cash mer egnet som en global betalingsløsning enn Bitcoin.

Av den grunn er det ikke umulig at BCH kan stige betydelig i fremtiden, spesielt om kryptovaluta adopteres ytterligere inn i dagens betalingssystem.

Det som derimot vekker en viss uro og som gjør at noen vegrere seg for å investere, er den ekstreme volatiliteten. Kryptovaluta kurser er meget uforutsigbare og kan svinge voldsomt innenfor korte tidsrom. Bitcoin Cash er heller ikke et unntak.

Prissvingninger på flere titalls prosent har, og vil nok også forekomme i fremtiden. Derfor er det en investering med risiko. Men, prissvingningene kan også være en fordel. Ved å holde deg oppdatert på kursutviklingen og faktorene som påvirker, kan du nemlig utnytte svingningene til din fordel og oppnå fortjeneste på kortere sikt.

BCH Crypto – Fordeler og ulemper

 • Det er en populær kryptovaluta skapt etter en gaffel på blokkjeden til Bitcoin, verdens største krypto målt i markedsverdi.
 • Den er på mange måter bedre egnet til transaksjoner enn Bitcoin ettersom den har større skalering og raskere transaksjonstid.
 • Bitcoin Cash kurs har en god vekst på 100% det siste året.
 • Kursen er også volatil, som muliggjør høye gevinster på kort sikt.
 • Høyere volatilitet betyr også høyere risiko. Her kan prisen falle drastisk på urovekkende kort tid.

Bitcoin Cash Kurs – Vil prisen stige i fremtiden?

På grunn av den uforutsigbare kursen, og ikke minst faktorene som påvirker, er det vanskelig å si om Bitcoin Cash pris kommer til å stige i fremtiden – i alle falle på lengre sikt. Selv ikke de fremste ekspertene vet eksakt hvordan prisen kommer til å utvikle seg.

På kortere sikt derimot, er det betydelig enklere å forutsi prisbevegelser. Dette fordi kursen styres av faktorer som:

 • Tilbud og etterspørsel
 • Hype, trender, omtale og popularitet
 • Kryptonyheter
 • Markedet generelt

Ved å holde seg oppdatert på disse faktorene kan du relativt enkelt spå en fremtidig bevegelse på kort sikt. Det er nemlig slik at kursen kun styres av forholdet mellom tilbud og etterspørsel. Det vil si antall mynter tilgjengelig og hvor mange som ønsker å kjøpe Bitcoin Cash.

Stiger etterspørselen stiger også prisen, men synker etterspørselen syker også prisen. Det som i størst grad påvirker etterspørselen er psykologiske faktorer som trender, hype og generell god omtale.

Omtales kryptoen i positive ordlag er det meget vanlig at etterspørselen øker, og derav prisen. På samme vil negativ omtale mest sannsynlig føre til prisfall.

Den historiske kursutviklingen er også et godt eksempel på dette. Når BCH først ble lansert var hypen stor ettersom det var en forbedret versjon av Bitcoin. Prisen spratt umiddelbart og nådde en topp på nærmere 4000 dollar i slutten av 2017.

Kryptofallet i 2018 fikk negative konsekvenser for prisen falt ned til rundt 600 dollar bare måneder etter toppnoteringen. I skrivende stund er kursen på rundt 500 dollar, som tilsvarer en nedgang på over 700% siden all time high, men sammenlignet med samme tid i fjor er kursen opp med 100%.

Graf over Bitcoin kurs finner du i denne artikkelen.

Bitcoin cash logo

Oppsummering – Bør jeg kjøpe Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash ble skapt etter en uenighet på Bitcoin-nettverket i 2017. Det som skiller de to kryptoene er at BCH har en større blokkstørrelse, som gir bedre skalering og raskere transaksjonstid.

Derfor er Bitcoin Cash vurdert som bedre egnet til digitale transaksjoner enn Bitcoin. Likevel er Bitcoin fortsatt markedets gigant, og foreløpig er det ingen av konkurrentene som er i nærheten.

Så om du bør investere handler i bunn og grunn om hvilken av diss to du har mest tro på i fremtiden, og ikke minst din egen risikotoleranse. På grunn av høy volatilitet er det nemlig en investering med høyere risiko.

En fordel med volatiliteten derimot, er at du kan oppnå fortjeneste på kort sikt. Ved å spekulere i prisbevegelsene og å hold seg oppdatert på forholdene som påvirker prisen, kan du egentlig ganske enkelt forutsi prisbevegelser på kortere sikt.

Dessuten er Bitcoin Cash en nokså trygt valg i en diversifisert og langsiktig kryptoportefølje. Dette fordi mynten har en betydelig markedsposisjon med en markedsverdi på flere milliarder dollar.

Les mer om kjøp av kryptovalutaer.

KJØP BITCOIN CASH HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Ofte stilte spørsmål

Hva er Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash er en kryptovaluta som ble skapt i 2017 etter en uenighet på Bitcoin-nettverket. Kryptoen er med andre ord identisk med Bitcoin, sett bort i fra at den har større blokkstørrelse.

Hva er Bitcoin Cash kurs i øyeblikket?

Bitcoin Cash kurs er i skrivende stund 575 dollar. I BCH to NOK tilsvarer det rundt 5100 kroner. Se Bitcoin Kurs live graf her.

Hvor kan jeg kjøpe Bitcoin Cash?

Du kan kjøpe BCH på de fleste kryptobørser. Vi anbefaler Coinbase.

Hvordan kjøpe Bitcoin Cash?

For å kjøpe Bitcoin Cash er du nødt til å opprette konto på en handelsplattform. Vi anbefaler Coinbase. Gjør deretter et innskudd, for å så starte investeringen. Se hvordan kjøpe BCH her.

Er Bitcoin Cash en god investering?

Bitcoin Cash er en spennende kryptovaluta ettersom den har større skalering og raskere transaksjonstid enn verdens største krypto, Bitcoin. Den har også en betydelig markedsposisjon og er verdt flere milliarder. Det er dog en investering med risiko på grunn av høy volatilitet.

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen