Dai Kurs i Sanntid (DAI/NOK) & Kurshistorikk

dai
dai

Dai (DAI)

Price
10.71

Se og følg Dai kurs her.

Dai er en Stablecoin som skal spore verdien til den amerikanske dollaren. Det vil si at Dai pris skal være tilnærmet lik 1 dollar til enhver tid. Flere eksperter vurderer det derfor som en viktig krypto ettersom den ikke er volatil, som normalt er tilfelle hos øvrige kryptovaluta.

KJØP DAI HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Hvorfor kjøpe Dai?

 • Dai er en stablecoin som sporer verdien til 1 amerikansk dollar. Kryptoen vil derfor ikke svinge nevenverdig i verdi, som gjør det til en investering med lav risiko.
 • Dai er blant de største kryptoene på markedet med en verdi på flere milliarder dollar.
 • Å kjøpe Dai kan være en lur måte for å beskytte seg mot et fallende marked.
KJØP DAI HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

DAI kryptovaluta kurs Graf

Som grafen viser er Dai kurs så å si alltid lik en dollar. Noen avvik har forekommet, men uten at de er særlig betydelige. Målet til Dai er nemlig å være lik verdien til 1 dollar (USD) for å bedre kunne fungere til transaksjoner. Likevel opplever Dai noen avvik fra dollaren, men hvorfor? I neste avsnitt ser vi på hva som påvirker Dai kurs.

 • Firi toplist stb
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Enkel og rask registrering
  • Troverdig og trygt
  • Kjøp av digital valuta med norske kroner
  Kostnad per handel 0,5 % spredning på både kjøp og salg. Minimumsinnskudd Fra 0 kr. Mobil App Store
  8/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse Husk at kjøp og salg av kryptovaluta innebærer høy risiko.
  Historisk avkastning aldri er noen garanti for fremtidig avkastning.
 • saxo toplist stb 2
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Velg mellom 20.000 Aksjer, Kryptovaluta, Indekser, Valuta og Råvarer
  • Finn inspirasjon med investeringstemaer
  • Invester med lav beskatning gjennom aksjesparekonto
  Kostnad per handel 0 kr. Minimumsinnskudd 0 kr. Mobil App Store
  7/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.

Hvilke faktorer påvirker Dai Crypto pris?

Selv om Dai er en stablecoin, som skal spore verdien til dollaren, opplever kursen noen mindre avvik. Dette fordi priskursen på krypto styres av faktorer som:

 • Tilbud og etterspørsel
 • Hype, trender og generelt omdømme
 • Media og sosiale medier
 • Mining/staking

Skulle etterspørselen på Dai være høy, vil prisen komme til å øke – spesielt om også tilbudet er lavt. I motsatt tilfelle der etterspørselen er lav og tilbudet høyt, vil prisen falle.

Forholdet mellom tilbud og etterspørsel påvirkes igjen av faktorer som hype og trender på sosiale medier, og av antall mynter tilgjengelige på markedet. I perioder hvor hypen er stor og omtalen god, er det typisk at flere velger å kjøpe Dai som igjen får prisen til å øke. Skulle derimot hypen avta, vil prisen falle.

Basert på denne teorien vil også antall mynter ha betydning. Er tilbudet stort vil prisen i teorien falle noe under 1 dollar. Hvor mange mynter som er tilgjengelig kommer an på utvinningssprossen. Utvinningsprosessen til Dai kalles Staking.

Uansett, det er viktig å forstå at Dai er en sterk motsetning til øvrige kryptovaluta. Her kommer ikke prisen til å svinge med flere titallsprosent, som er normalt hos for eksempel Bitcoin. Så når du kjøper Dai, vil prisen alltid være nære 1 dollar i fremtiden.

DAI logo

Dai Kurs prognose – Kommer prisen til å stige?

Som vi allerede har presisert er dette en krypto som alltid har en pris i nærheten av 1 dollar. Så nei, prisen vil ikke stige særlig i fremtiden, men samtidig vil den heller ikke falle nevneverdig. Dette er altså en vesentlig forskjell fra andre krypto som stadig varierer voldsomt i verdi.  

Dai er med andre ord en stabil kryptovaluta, som for øvrig er meget gunstig i den forstand at den er bedre egnet til transaksjoner enn krypto som svinger i verdi. Således er også Dai på mange måter ansett som viktig for fremtiden til kryptovaluta.

Kritiske røster mener at kryptovaluta ikke har noe fremtid nettopp på grunn av de kraftige prissvingningene, og siden Dai ønsker å spore verdien til 1 dollar er den på mange måter løsningen på den høye volatiliteten i kryptomarkedet.

Oppsummering – Er Dai en god investering?

Dai er utvilsomt en av de mest populære kryptoene på markedet. Den er for tiden rangert blant de aller største og har en markedsverdi på nærmere 10 milliarder dollar. Normalt er også kryptoinvesteringer med høy risiko, noe som ikke er tilfelle med Dai.

Dette fordi Dai sporer verdien til 1 dollar. Det betyr at betydelige prisfall på flere titalls prosent ikke vil forekomme. Det er med andre ord en forholdsvis trygg investering. Samtidig er det også viktig å presisere at profittpotensialet er fraværende. Her kommer heller ikke prisen til å stige værs, som har vært typisk for markedet de siste årene.

Det som gjør Dai til en god investering er først og fremst at den er stabil, og derfor kan du kan bruke det som en slags sikring mot et fallende kryptomarked. En annen ting som taler for at det er en god investering, er det faktum at det er godt egnet som betalingsmiddel. Overfører du Bitcoin verdt 1000 kroner til andre, kan beløpet være verdt 800 kroner eller 1200 kroner innen person mottar betalingen. Denne problematikken vil ikke oppstå med Dai, fordi verdien alltid er tilnærmet lik den amerikanske dollaren.

Lær hvordan kjøpe Dai her.

Ofte stilte spørsmål

Hva er Dai?

Dai er en stablecoin som sporer verdien til 1 amerikansk dollar.

Hva er Dai kurs i øyeblikket?

I skrivende stund er Dai pris 1,01 dollar.

Hvor kan jeg kjøpe Dai?

Du kan kjøpe Dai på den norske kryptobørsen, Firi.

Hvordan kjøpe Dai kryptovaluta?

Du må først opprette konto på en kryptobørs. Vi anbefaler Firi. Du trenger da bare å gjøre et innskudd før du deretter kan starte investeringen.

Er Dai en god investering?

Dai er en god investering i den grad at den følger verdien til 1 dollar. Det er med andre ord en investering uten risiko. Samtidig er det en investering uten profittpotensial. Det som er bra med Dai er at den er godt egnet til transaksjoner.

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen