Decentraland Kurs i Sanntid (MANA/NOK) & Kurshistorikk

decentraland
decentraland

Decentraland (MANA)

Price
3.58

I denne artikkelen finner du svar på alt som omhandler Decentraland kurs, inklusive Decentraland kurs live graf. Vi beskriver også hva som påvirker kursutviklingen og hvorfor kryptoekspertene vurderer det som en spennende investering.Det er imidlertid viktig å forstå at det er en pris påvirket av forholdet mellom tilbud og etterspørsel. Les videre og finn ut hva det har å si for din investering.   

KJØP DECENTRALAND HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Hva er Decentraland (MANA)?

 • Decentraland er en desentralisert spillplattform, altså en virtuell verden, hvor brukere kan skape og utvikle avtarer, og samhandle med andre brukere. Disse avatarene er også kjent som NFT-er.
 • Mana coin er den opprinnelige valutaen på spillplattformen Decentraland.
 • Foruten å være en virtuell verden fungerer Decentraland plattform også som et marked for Non-Fungible tokens. Non-Fungible tokens er unike digitale filer, som har blitt svært populære det siste året. NFT-er kjøpes og selges i dag for flere millioner kroner.
 • Desentraliserte kryptospill har vokst voldsomt det siste året. Bare i 2021 steg mana coin mer enn 3000 prosent.
KJØP DECENTRALAND HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Decentraland kurs live – Slik har prisen utviklet seg

 • Firi toplist stb
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Enkel og rask registrering
  • Troverdig og trygt
  • Kjøp av digital valuta med norske kroner
  Kostnad per handel 0,5 % spredning på både kjøp og salg. Minimumsinnskudd Fra 0 kr. Mobil App Store
  8/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse Husk at kjøp og salg av kryptovaluta innebærer høy risiko.
  Historisk avkastning aldri er noen garanti for fremtidig avkastning.
 • saxo toplist stb 2
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Velg mellom 20.000 Aksjer, Kryptovaluta, Indekser, Valuta og Råvarer
  • Finn inspirasjon med investeringstemaer
  • Invester med lav beskatning gjennom aksjesparekonto
  Kostnad per handel 0 kr. Minimumsinnskudd 0 kr. Mobil App Store
  7/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.

Som grafen viser har mana kurs en formidabel vekst de siste årene. I januar 2020 var kursen på rundt 0,03 dollar mens prisen i skrivende stund er på rundt 3 dollar. Den eksplosive veksten begynte mot slutten av oktober 2021, der kursen skøyt fart og steg mer enn 700 prosent på kun én måned. Prisen nådde da sin hittil beste notering med en pris på 5,8 dollar. Siden toppnoteringen er kursen noe ned, men alt i alt er oppgangen særdeles god.  

Hva påvirker Decentraland mana kurs?

I dette avsnittet ser vi på hvilke faktorer som påvirker Decentraland kurs. I hovedsak er det samspillet mellom tilbud og etterspørsel som påvirker prisen, der tilbud/etterspørsel igjen påvirkes av flere underliggende faktorer.Vet du hvilke faktorer som påvirker prisen kan du enklere forutsi fremtidige prisbevegelser på kortere sikt, noe som er viktig skal du være i stand til å sikre gevinster og samtidig redusere risikoen for tap.

Decentraland (MANA) pris påvirkes av:

 • Tilbud og etterspørsel: Tilbud og etterspørsel sier noe om antall mynter som er tilgjengelig og antall kjøpere. Flere kjøpere (høyere etterspørsel) tilsier en økende pris, mens færre kjøpere (lavere etterspørsel) tilsier synkende pris. Er også tilbudet lavt indikerer det større prisvekst enn når tilbudet er stort. Etterspørselen på Decentraland var skyhøy høsten 2021, og det er derfor har mana coin steget mye.  
 • Hype, popularitet og sosiale trender: Hype, sosiale trender og popularitet er det som i størst grad påvirker etterspørselen. Dermed har sosiale medier stor påvirkningskraft på kursutviklingen. Opplever Decentraland mye hype på sosiale medier og folk omtaler seg positivt om kryptoen, er det tenkelig at etterspørselen stiger og derav prisen. I motsatt tilfelle hvor omtalen er negativ, vil nok etterspørselen og prisen falle.  
 • Nyheter om kryptoen og markedet generelt: En annen ting som påvirker etterspørselen er nyhetene og kryptomarkedets generelle utvikling. I mai 2021 ble det kjent at Kina ville forby all form for kryptoutvinning noe som førte til dramatiske kursfall i markedet. Derfor kan det lønne seg å følge med på nyhetene. Skulle nyhetene omtale kryptoen i positiv forstand vil prisen typisk stige, mens i motsatt tilfelle der omtalen er negativ vil prisen mest sannsynlig falle.   
 • Decentralands utvikling: utviklingen til kryptoen og spillplattformen har selvsagt også betydning. Hvor mange brukere er det på plattformen og hvordan fungerer blokkjeden i forhold til andre kryptovaluta? Typisk vil såkalte «gafler», altså nettverksoppdateringer, enten føre til mindre prisbevegelser alt etter hvor vellykket oppdateringen er.  
 • Gruvedrift: Gruvedrift er det som utvinner nye kryptovaluta. Det er altså dette som påvirker tilbudet. Et høyt tilbud tilsier en noe lavere pris mens et lavere tilbud tilsier høyere pris, men dette er naturligvis også påvirket av etterspørselen. For tiden finnes det rundt 1,8 milliarder mana tokens, der det totale antallet er ukjent. Når flere coins utvinnes er det ventet å påvirke prisen noe fordi tilbudet blir større.
DECENTRALAND

Decentraland kurs prognose – Kommer prisen til å stige?

Det virker å være stor enighet blant kryptoekspertene at Decentraland kurs har potensial til å stige mye i tiden som kommer. Desentraliserte spill og virtuelle verdener, ekspanderte voldsomt høsten 2021, mye takket være Facebooks Metaverse-fokus.

Da det ble kjent i oktober 2021 at Facebook skulle skifte navn til Meta og fokusere på virtuelle verdener, steg både Decentraland, Axie Infinity, Enjin mye i verdi. Dette fordi det er såkalte «Metaverse»-plattformer, med fokus på å skape et nettbasert samfunn.

Flere prognosesenter, deriblant anerkjente WalletInevstor, antar at slike plattformer vil ekspandere ytterligere i årene som kommer, som også indikerer at Decentraland kurs skal stige. Nevnte WalletInvestor spår dobling av Decentraland pris og mener den kan nå så høyt som 15 dollar innen utgangen av 2023. I tillegg er det gjort kjent at flere selskap, blant annet GameStop, planlegger å investere i Decentraland. Også dette gir god grunn til å tro at Decentraland kurs skal stige videre.  

Det som derimot er viktig å forstå er at slike prognoser kun er basert på spekulasjon, og må derfor ikke ses som garantier. Kryptovaluta er i tillegg volatile objekt fordi dem er påvirket av nokså uforutsigbare faktorer. Dermed er det vanskelig å sette en nøyaktig Decentraland kurs prognose.

Av den grunn gjør du lurt i å gjøre egne undersøkelser for å finne ut om det er noe som kan stige i fremtiden.

Oppsummering – Bør jeg kjøpe Decentraland?

En ny sensasjon har vokst frem det siste året – nemlig nettbasert samfunn, kjent som Metaverse. Decentraland er en slik plattform. Her kan brukere skape, utvikle og kjøpe/selge ulike avatarer, også kjent som NFT-er, og samhandle med andre brukere. På grunn av den høye populariteten til slike spillplattformer har Decentraland kurs en vekst helt uten sidestykke.

Bare i 2021 var avkastningen på smått sensasjonelle 2400 prosent, mens den siden lanseringen har en oppgang på over 30,000 prosent. Likevel er kryptovalutaen regnet som risikabel å investere i, og det på grunn av høy volatilitet.

Høy volatilitet betyr hyppige og kraftige prissvingninger, noe som for øvrige er gunstig skal du aktivt trade i prissvingningene, men mindre gunstig investerer du med et langtidsperspektiv. Så om du bør kjøpe Decentraland kommer egentlig an på din risikotoleranse og om du tror om dette er noe som kan stige i fremtiden.

Ønsker du å lære mer om kryptoen og om hvordan investere i den, kan du lese artikkelen kjøpe Decentraland.

KJØP DECENTRALAND HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Ofte stilte spørsmål

Hva er Decentraland?

Decentraland er en desentralisert spillplattform hvor du kan skape og utvikle avatarer og samhandle med andre brukere. Det er også kjent som et «metaverse», altså et nettdrevet samfunn.

Hva er Decentraland kurs i øyeblikket?

Kursen er i skrivende stund 3 dollar. Prisen endres imidlertid raskt.

Hva påvirker Decentraland mana kurs?

Det er flere faktorer som påvirker kursen, deriblant tilbud, etterspørsel, sosiale trender, popularitet og gruvedrift.

Hvordan kjøpe Decentraland?

Du må først opprette konto på en handelsplattform. Vi anbefaler Coinbase. Deretter må du gjøre et innskudd før du kan investere. Ler mer om hvordan kjøpe Decentraland her.  

Er Decentraland en god investering?

Decentraland har steget mye i verdi og det er ventet at den skal stige ytterligere. Nettbaserte samfunn blir stadig mer populære, som indikerer et godt vekstpotensial hos Decentraland. Det er derimot en investering med risiko på grunn av høy volatilitet.

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen