Kjøp Decentraland: Flott guide (2024 oppdatering)

Ønsker du å kjøpe Decentraland – kryptovalutaen med en avkastning på over 3000 prosent i 2021? Da er du på rett plass. I denne artikkelen får du svar på hvordan kjøpe Decentraland coin (MANA).

Kanskje viktigst av alt beskriver vi hva Decentraland er og hvorfor stadig flere velger å investere i den fremadstormende kryptovalutaen. Forhåpentligvis vil artikkelen hjelpe deg med å finne ut om dette er en riktig investering for deg.

Det er nemlig en investering der prisutviklingen styres av forholdet mellom tilbud og etterspørsel. Av den grunn påvirkes Decentraland kurs voldsomt av uforutsigbare faktorer, og svinger derfor mye i verdi. En prisvariasjon på 10 prosent på en og samme dag er ikke unormalt, noe som kan være svært fordelaktig for noen, men lite gunstig for andre.

Vil du vite mer? Les videre og lær alt om kjøpe Decentraland!

KJØP DECENTRALAND HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Hvorfor kjøpe Decentraland?

 • Decentraland kurs har en vanvittig vekst på over 30,000 prosent siden lansering i 2017. Bare i kalenderåret 2021 var avkastningen på rundt 3300 prosent.
 • Decentraland gameplay går innunder kategorien «kryptospill». Desentraliserte spillplattformer, slik som Decentraland, er blitt umåtelig populære og flere eksperter spår sterk vekst i fremtiden for slike aktører.
 • Decentraland token (MANA) er rangert blant de 50 største på kryptomarkedet. Markedsverdien er i skrivende stund på rundt 4,2 milliarder dollar.
 • Spillplattformen har også et eget marked for Non-Fungible-Tokens (NFT), kalt Decentraland marketplace. Her kan brukere kjøpe og selge NFT-er, altså digitale filer som er unike. NFT er også kjent som kryptokunst eller digital kunst, og i dag selges slike digitale filer for millioner av kroner.

Du kan enkelt kjøpe Decentraland på handelsplattformen Coinbase. Dette er en prisbelønt plattform med over 20 millioner aktive brukere fra hele verden.

Steg-for-steg guiden

 • Opprett en konto på Coinbase.
 • Fullfør ID-verifisering.
 • Sett inn penger på kontoen din med kredittkort eller bankoverføring.
 • Velg og kjøp kryptovalutaen(e) du ønsker.
 • Husk å sette opp stop-loss.
 • Følg strategien din og selg eller kjøp etter hvert som kurset utvikler seg.
callout icon
KJØP DECENTRALAND HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Kjøp Decentraland – Steg for steg

I dette avsnittet forklarer vi hvordan kjøpe MANA, men aller først er det viktig å finne en sikker nettmegler. En god nettmegler har nemlig stor betydning for hvordan investeringen utarter seg. Deretter må du opprette konto, verifisere deg, og gjøre et innskudd før du kan begynne handelen.

Denne steg-for-steg guiden er tatt utgangspunkt i Coinbase, da det er plattformen vi anser som best. Foretrekker du andre aktører er registreringsprosessen og handelen tilnærmet lik som hos Coinbase.

Hva er Decentraland?

Først og fremst er det viktig å skille mellom Decentraland gameplay og Decentraland token (MANA). Decentraland gameplay er en desentralisert spillplattform hvor brukere kan skape, kjøpe og selge avaterer, land og andre digitale eiendeler. MANA coin er mynten som brukes til å kjøpe de digitale eiendelene på plattformen.

Så i all hovedsak er Decentraland en virtuell verden hvor du kan samhandle med andre brukere. Ved å delta i forskjellige sosiale leker, spill og konkurranser, kan du også vinne premierer og tjene penger i form av MANA-mynten.

Decentraland ble lansert i 2017, men åpnet først opp for spillere i 2020. Utviklerne av spillplattformen er Ariel Meilich og Esteban Ordano – to kryptospesialister med variert erfaring innen både krypto- og teknologiløsninger.

Decentraland føyer seg inn under en lang rekke av kryptospill –  altså spillplattformer som ikke eies av et bestemt selskap, men av alle spilldeltakerne –  da både Axie Infinity og Enjin Coin er lignende aktører. Slike kryptovaluta har også steget voldsomt i verdi, rett og slett fordi de er blitt umåtelig populære.

Grunnen til den høye populariteten er nok flere, men i hovedsak handler det om at de har skapt en morsom, virtuell verden hvor det er mulig å skape egne verdener og spillfigurer. Det som derimot er den største årsaken til eksplosive veksten, er at disse digitale eiendelene går innunder kategorien NFT.

NFT-er er for tiden et brennhett marked i milliardklassen. Stadig flere selger kryptokunst for millioner av kroner, hvilket har ført til større etterspørsel på såkalte «gaming crypto» som fungerer som et marked for NFT.  

Vurderer du å investere i andre kryptovaluta, kan du lese artikkelen Kjøp kryptovaluta.   

Decentraland gameplay

Er Decentraland token (MANA) en god investering?

Det er flere indikasjoner på at Decentraland skal stige i fremtiden. For det første er kryptospill svært attraktive for tiden og de har vokst eksepsjonelt mye. Både Decentraland, Enjin og Axie Inifnity kan vise til en ellevill avkastning det siste året.  

I tillegg fungerer disse plattformen som et marked for Non-Fungible-Tokens (NFT).  NFT-er –  eller unike digitale filer som det kort fortalt er – har utviklet seg til et betydelig marked verdt flere hundre milliarder dollar.

Så på grunn av dette er det riktig å anta at etterspørselen vil øke – noe som igjen vil føre til prisvekst. Som nevnt innledningsvis er kryptoprisen styrt av forholdet mellom tilbud og etterspørsel. Således er sannsynligheten høy for at den nevnte prisveksten og NFT-trenden vil fange interesse blant flere.  

Risikoen med en investering er dog at Decentraland er avhengig av at de beholder brukerne/investorene sine og samtidig utvider ytterligere. Så langt er MANA topp 50 på kryptomarkedet, og da blant utallige kryptovaluta. Det vitner om at Decentraland har gjort mye riktig, men konkurransen er stor og derfor også risikoen.   

Det er ingen garantier for at det er nettopp Decentraland som vokser frem som den mest betydelige innen sin kategori. Dessuten har en pris styrt av samspillet mellom tilbud og etterspørsel sin ulempe ved at dårlige nyheter, for eksempel sikkerhetsproblemer eller at store investorer selger seg ut, antakeligvis fører til markante kursfall.

Kjøpe Decentraland fordeler og ulemper

 • Decentraland har steget mye i verdi de siste årene. I 2021 var avkastningen på mer enn 3000 prosent.
 • Decentraland og andre lignende kryptospill har blitt meget populære. Det indikerer videre prisvekst i fremtiden.
 • Decentraland kurs er volatil. Høy volatilitet betyr høyere risiko, men det muliggjør også gevinster på kortere sikt.
 • Prisen påvirkes av forholdet mellom tilbud og etterspørsel. Det gjør at god omtale, hype og sosiale trender kan slå svært positivt ut for prisen. På samme måte kan negative omtale og dårlige nyheter få fatale konsekvenser og føre til drastiske prisfall.  

Decentraland kurs – Kommer prisen til å øke?

Innledningsvis nevnte vi at Decentraland pris påvirkes av forholdet mellom tilbud og etterspørsel. Det vil si at desto flere som ønsker å kjøpe Decentralans og jo mindre MANA Coins som er tilgjengelig, jo høyere blir prisen. I motsatt tilfelle der tilbudet er større enn etterspørselen kommer prisen til å falle.

Det er nettopp derfor Decentraland kurs er så volatil. Typisk vil gode/dårlige nyheter påvirke prisutviklingen i stor grad. Siden MANA nå har vokst med flere tusentalls prosent er det riktig å anta at prisen kommer til å stige ytterligere. Dette kan dog snu fort, særlig om det dukker opp negative nyheter som omhandler kryptoen.

Sagt med andre ord er det svært vanskelig å si noe om prisen vil stige eller ei, særlig på lengre sikt. På kortere sikt derimot, er situasjonen en helt annen. Er du oppdatert på faktorene som påvirker prisen og kursutviklingen, kan du relativt enkelt sette en egen Decentraland kurs prognose på kort sikt.

I skrivende stund er Decentraland kurs på 3,22 dollar. Dette er over 40 prosent ned siden toppnoteringen på 5,85 dollar, men opp mer enn 30,000 prosent siden lansering i 2017. Da kostet én MANA rundt 0,009 dollar.

For å følge kursutviklingen live, kan du klikke her.

Decentraland

Oppsummering – Bør jeg kjøpe Decentraland?

Før du kjøper Decentraland er det viktig at du har gjort deg innforstått med risikoen som er involvert. Her kan, og vil nok, prisen svinge mye og voldsomt. Derfor er det regnet som en risikabel investering.

Samtidig er det en investering med et vanvittig potensial. Siden Decentraland kurs styres av tilbud og etterspørsel, virker det nå som at prisen vil stige ytterligere i fremtiden. Dette fordi etterspørselen for tiden er nokså høy ettersom den har en sterk vekst på rundt 3000 prosent det siste året.

KJØP DECENTRALAND HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Ofte stilte spørsmål

Hva er Decentraland?

Decentraland gamplay er en virtuelle verden hvor brukere kan skape egne land, avatarer og andre digitale eiendeler. Decentraland coin (MANA) er valutaen som brukes til kjøp og salg av digitale eiendeler på plattformen.

Hvordan kjøpe Decentraland?

Du må først opprette konto på en handelsplattform. Vi anser Coinbase som best. Når kontoen er opprettet kan du kjøpe Decentraland.

Hvor kan jeg kjøpe Decentraland? 

Du kan kjøpe Decentraland på en handelsplattform eller kryptobørs. Vi anbefaler Coinbase.

Kan jeg kjøpe Decentraland med kredittkort?

Ja, hos Coinbase kan du kjøpe både med kredittkort, bankoverføringer og andre digitale løsninger, deriblant Paypal.

Må jeg betale skatt på Decentraland investeringen?

Du må betale skatt lukker du handelen med gevinster. Det vil si at du skatter dersom du tjener peneger på investeringen og overfører pengene til bankkontoen.

Er Decentraland en god investering?

Decentraland har en formidabel vekst på flere titallstusen prosent siden 2017. Det er også mye som antyder at prisen kan stige ytterligere i fremtiden. Det er dog en investering med risiko på grunn av høy volatilitet.

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen