Defensive aksjer – Se våre 5 favoritter for 2024

Hvis du er en investor som foretrekker å investere med lavere risiko, er defensive aksjer det ideelle valget for din investorportefølje. Defensive aksjer regnes som en av de mer stabile aksjeformene. Kursen stiger sjeldent særlig mye, men faller heller ikke nevneverdig, selv under pågående kriser og andre ekstreme markedsforhold.

I denne guiden ser vi nærmere på noen av de mest populære defensive aksjene. Du får også en innføring i hvordan du faktisk går frem for å gjøre investeringer i defensive aksjer.

Målet er å gi deg praktisk og nyttig informasjon, i stedet for å kun fokusere på det teoretiske aspektet ved å liste opp anbefalinger om ulike former for defensive aksjer.

Hos SaxoTrader kan du investere i defensive aksjer uten å måtte betale provisjon, eller såkalt kurtasje. Det gjør at du på sikt sitter igjen med betydelig mer penger.

I tillegg til å tilby et bredt utvalg av defensive aksjer, tilbyr SaxoTrader også en intuitiv og brukervennlig handelsplattform med en rekke verktøy som du kan bruke helt gratis mens du handler.

Kjøp aksjer her Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.

Kjøpeguide: Hvordan kjøpe defensive aksjer

Heretter skal vi gå nærmere inn på hvordan du konkret går frem for å faktisk skaffe deg defensive aksjer via SaxoTrader. Vi illustrerer prosessen i form av fire enkle steg.

Vær oppmerksom på at du kan bruke denne veiledningen til både å kjøpe defensive aksjer, men også bruke den til å handle andre typer aksjer og finansielle eiendeler, som du kan være interessert i hos SaxoTrader .

Kjøp aksjer her Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.

1. Velg en egnet handelsplattform

Det er en rekke ulike parametere du må huske på før du bestemmer deg for å velge en handelsplattform som en del av å gjøre det mulig å investere i ulike typer defensive aksjer.

I dag kan du velge mellom en lang rekke typer handelsplattformer, men etter vår mening må du ha tilgang til en enkel plattform for å kunne handle defensive aksjer – nemlig SaxoTrader .

Plattformen pålegger ikke (som allerede nevnt) noen megling eller gebyrer ved handel med defensive aksjer, mens du kan bruke en rekke avanserte verktøy helt gratis!
Se våre topp 3 handelsplattformer nedenfor.

  • nordnet toplist stb
    Vurdering
    Hva vi tror
    • Norsk kundeservice
    • Tilbyr aksjesparekonto
    • Tilbyr månedlig spareavtale og pensjonssparing
    Kostnad per handel Fra 0 kr. Minimumsinnskudd 0 kr. pr. år Mobil App Store
    6.5/10
  • saxo toplist stb 2
    Vurdering
    Hva vi tror
    • Velg mellom 20.000 Aksjer, Kryptovaluta, Indekser, Valuta og Råvarer
    • Finn inspirasjon med investeringstemaer
    • Invester med lav beskatning gjennom aksjesparekonto
    Kostnad per handel 0 kr. Minimumsinnskudd 0 kr. Mobil App Store
    7/10
    KJØP AKSJER Les anmeldelse Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.

2. Opprett din handelskonto

Det første du må gjøre for å starte selve prosessen er å gå til SaxoTrader -nettstedet. Når du er der, må du finne en grønn knapp med tittelen «Bli med nå» hvorfra du blir omdirigert til registreringsdelen.

I denne delen må du gi SaxoTrader ditt navn, e-postadresse og angi et unikt og komplekst passord som en del av å beskytte handelskontoen din. Vær oppmerksom på at du også må godta vilkårene og betingelsene som er spesifisert ved å merke av i de to boksene.

I tillegg må du også sørge for at du har klikket på den unike bekreftelseslenken som er sendt til den angitte e-postadressen. Hvis du ikke klikker på den aktuelle lenken, vil du ikke kunne fortsette å sette inn penger på handelskontoen din.

Sett inn penger på din handelskonto

Her forklarer vi hvordan du går fram for å sette inn penger på handelskontoen din hos SaxoTrader . Det hele er en ganske enkel prosess som ikke krever mange minutter.

Du kan velge å gjøre innskudd med debet-/kredittkort, PayPal eller tradisjonelle bankoverføringer. For PayPal og debet-/kredittkort kan du velge å sette inn så lite som $50 (omtrent NOK 500).

Når det gjelder tradisjonelle bankoverføringer, må du sette inn minst $500 (omtrent 5000 NOK) for å kunne bruke betalingsmetoden. Uansett må du først klikke på knappen med tittelen «Sett inn penger» som er plassert nederst til venstre i din private del av SaxoTrader .

Deretter må du gjøre et aktivt valg (se skjermbilde nedenfor) der du forklarer hvilken betalingsmetode du ønsker å bruke, samtidig som du spesifiserer hvor mye penger du ønsker å sette inn på SaxoTrader.

Når du kommer hit, må du klikke på den blå «Innskudd»-knappen, hvorav pengene dine forblir synlige på SaxoTrader -kontoen din innen bare noen få hundredeler.

4. Kjøp defensive aksjer

I det siste trinnet vil vi fokusere på hvordan du konkret går frem for å faktisk kjøpe defensive aksjer. Du kan enten velge en defensiv aksje som du personlig liker, eventuelt kan du følge våre råd.

For å illustrere selve prosessen, vil vi bruke Coca Cola, en av de mest populære defensive aksjene på markedet som skal legges til som en del av å gjøre det lettere for deg å absorbere informasjonen som gis.

Vær oppmerksom på at du ikke kan velge defensive aksjer i form av en egen seksjon, men du må faktisk vite om en aksje er defensiv for å kunne bruke søkefeltet til å finne en hos SaxoTrader.

Vel, vi valgte (som allerede nevnt) Coca Cola som vår defensive aksje, et selskap som i tillegg til å være et av verdens største også i mange år ga sine aksjonærer ganske imponerende utbytter.

Det første du må gjøre er å klikke i vinduet for selve søkefeltet, hvorav du så skriver inn «Coca Cola». Det er faktisk nok å skrive «KO» for å få det aktuelle selskapet. Uansett hvilken av metodene du velger, vil du få de samme resultatene.

Deretter må du klikke på den blå knappen med hvit tekst i form av «Handel» for å faktisk erverve den aktuelle aksjen.

Du blir da omdirigert (igjen) til en annen del av SaxoTrader, i dette tilfellet kjøpssiden for Coca Cola, som i seg selv inneholder en rekke forskjellige interessante elementer.

Det første elementet innebærer å bestemme hvor mye eller hvor mange spesifikke lagerenheter du vil anskaffe når det kommer til Coca Cola.

Videre må du også forklare om du bør bruke gearing, men også om du bør bruke alternativet «Stop Loss» og «Take Profit».

De to sistnevnte betyr at du slutter å handle hvis den når et visst punkt mens du plukker ut gevinsten hvis den når nivået du definerte før.

Når du har kommet opp med de ulike alternativene, må du klikke på «Angi rekkefølge»-knappen, som hele vil bli gjennomført i løpet av noen få hundredeler.

For å se kjøpet ditt trenger du bare å klikke på «Portefølje» som er plassert helt til venstre i din private sektor.

Hva er defensive aksjer for?

Defensive aksjer er i bunn og grunn en form for aksjer som ikke påvirkes like mye som andre typer aksjer av makroøkonomiske forhold, f.eks når den globale økonomien er i en boom, eller resesjon for den saks skyld.

Selskapene som tilbyr defensive aksjer har en tendens til å være i segmentet for produkter eller tjenester som folk har et daglig behov for, enten det er en global krise eller et økonomisk oppsving.

I motsetning til f.eks. sykliske aksjer eller vekstaksjer, varierer prisene på defensive aksjer sjelden vesentlig i løpet av året, men holder seg på et ganske stabilt nivå, uavhengig av hvordan verdensøkonomien beveger seg.

Det er i dag et stort antall selskaper som finnes i segmentet for defensive aksjer, hvor en av de mest kjente er representert i form av den allerede nevnte Coca Cola-aksjen.

For å spinne videre på resonnementet rundt det aktuelle selskapet, har Coca Cola-aksjene opplevd en ganske lang, men ekstremt stabil og stigende vekstkurve de siste 57 årene.

Det bør også nevnes at Coca Cola tilbyr utbytte til sine aksjonærer gjennom alle disse 57 årene, noe som kan sees i grafen vist i skjermbildet nedenfor.

image 4

Hvis du velger å fokusere på defensive aksjer, må du finne selskaper som selger produkter og tjenester som folk trenger å ha tilgang til daglig, uavhengig av om det er krise i verden eller ikke, som for eksempel Coca Cola.

Du må også være forberedt på at de defensive aksjene sannsynligvis ikke vil stige nevneverdig i løpet av korte perioder, men til gjengjeld kan du forvente at de opplever en mye mer stabil og markant oppgang over tid.

Samtidig er risikoen for å tape pengene dine betydelig lavere sammenlignet med å gjøre investeringer i andre typer finansielle eiendeler.

Liste over populære defensive aksjer

Deretter vil vi fokusere på å fremheve noen av de mest populære defensive aksjene som tilbys på markedet i dag. Dersom du ønsker å ta del i en aksjeportefølje som ikke beveger seg særlig mye opp og ned, er det ganske gitt å ha en stor del av porteføljen din i investeringer som reproduseres i form av defensive aksjer.

Coca Cola

image 5

Coca Cola-aksjer har utvilsomt vært en god investering hvis du hadde valgt å investere i dem for en lang rekke år siden. De omtales i dag som en av de mest stabile aksjene på markedet, som hele tiden gir sine aksjonærer stabilt utbytte.

Et annet aspekt som er verdt å huske på er at selskapet er i stadig utvikling, hvor det løpende kjøper opp konkurrenter og andre interessante selskaper som et ledd i å styrke kjernevirksomheten.

Kjøp aksjer her Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.

Nova Nordisk

image 6

Nova Nordisk-aksjen står som en av de mest populære nordiske defensive aksjene. Virksomheten produserer legemidler, en nisje hvor du neppe vil gå minus i lang tid fremover.

Det hele gjenspeiles i form av å ha opplevd en stabil verdiøkning per aksje i mange år, samtidig som selskapet har klart å belønne sine eiere i form av lukrative utbytter år etter år.

Kjøp aksjer her Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.

Colgate

image 7

En av gigantene når det kommer til tannkrem. Du har nok ikke reflektert over om Colgate tilhører kategorien defensive aksjer mens du pusser tennene, men faktum er at du tilhører et av de mest lukrative selskapene når det kommer til denne sfæren.

Uansett om det er krise i den globale økonomien, vil folk trenge å pusse tennene for å unngå hull og dyre tannlegebesøk som følge av det hele.

Colgate har gitt sine aksjonærer lukrativt utbytte i lang tid, og slik det ser ut i dag, vil denne trenden fortsette i lang tid fremover.

Det skal også legges til at mange av de største populære utbytteaksjene faktisk er defensive aksjer.

Kjøp aksjer her Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.

Vestas Wind Systems

image 8

Vestas-aksjer har lenge vært i form av en av de mest populære defensive aksjene når det gjelder det nordiske markedet. Uavhengig av om det var høykonjunktur eller lavkonjunktur, har aksjen kunnet fortsette i samme bane.

Det hele er basert på at enkeltpersoner og bedrifter skal ha tilgang til strøm, uavhengig av om verdensøkonomien er i opprør eller ikke. Vindkraft fra Vestas Wind Systems forsyner mange av verdens vindturbiner med utstyr, noe som har bidratt til å oppleve en stabil vekst.

Gitt at stadig flere land går over til grønn energi i nær fremtid, er det neppe noen stor sak at Vestas’ aksjer vil øke også i fremtiden.

Kjøp aksjer her Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.

Topdanmark

image 9

Topdanmark fremstår som en av de mest populære defensive aksjene i det nordiske markedet. Den er primært aktiv i den danske forsikringsbransjen, hvor den leverer en rekke forskjellige tjenester.
Selskapet har vist seg å tåle selv de mest kritiske øyeblikkene hvor det ikke har vist en fallende eller økt verdi på aksjekursen, uavhengig av hvordan den globale verdensøkonomien har en tendens til å utvikle seg.

Kjøp aksjer her Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.

Vanlige spørsmål

Hva er defensive aksjer?

Defensive aksjer er i bunn og grunn en form for finansiell eiendel som ikke opplever store svingninger i verdi, uavhengig av om resten av verdensøkonomien er i skikkelig sving. Disse aksjene finnes i de fleste tilfeller i selskaper som tilbyr produkter eller tjenester som folk trenger å ha tilgang til daglig, noe som også bidrar sterkt til at de sjelden blir påvirket av hvordan resten av verdens økonomier har det. 
Du kan se en mer detaljert liste over populære defensive aksjer 
ved å ta en titt på denne listen.

Hvordan finner jeg lukrative defensive aksjer?

Alt avhenger hovedsakelig av hvilken type strategi du har for øyeblikket. 
Vi har satt sammen en liste over tilgjengelige alternativer. 
Vi anbefaler at du lager en liste over de ulike alternativene du kan være interessert i, hvorav du så ser nærmere på hvert enkelt selskap før du gjør en forskjell og investerer.

Finnes det svenske defensive aksjer?

Svaret er ja. Det er flere lukrative svenske selskaper som tilbyr defensive aksjer hvor noen av de mer kjente finnes i form av AstraZeneca, Axfood, Cloetta, Holmen B, ICA Gruppen, Lundbergföretagen, Tele 2 B, Telia Company for å nevne noen.

Hvorfor bør jeg velge defensive aksjer?

Du bør velge å investere i defensive aksjer dersom du ønsker å spre risikoen din samtidig som du får muligheten til å eie stabile aksjer som sjelden opplever noen store endringer, verken i oppturer eller nedturer. Det hele byr også på en form for stabil avkastning som du kan høste år etter år uten å måtte bruke mye tid på å jage den neste store aksjen.

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen