Ethereum Classic i Sanntid (ETC/NOK) & Kurshistorikk

ethereum-classic
ethereum-classic

Ethereum Classic (ETC)

Price
241.82

Se Ethereum Classic kurs her, og lær om faktorene som påvirker prisen. Dette er viktig for alle som ønsker å kjøpe Ethereum Classic, og da særlig for de som ønsker å spekulere i prisbevegelsene. Dette fordi ETC kurs svinger voldsomt og mye, der kursendringer på opptil 10 prosent på en dag ikke er unormalt.

Er du oppdatert på kursen og forstår faktorene som påvirker, kan du nokså enkelt forutsi fremtidige prisbevegelser på kortere sikt. Det gjør at du kan sikre gevinster og samtidig forhindre tap.

KJØP ETHEREUM CLASSIC HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Hva er Ethereum Classic?

 • ETC er en kryptovaluta som ble opprettet i 2016 etter en såkalt «hard gaffel» på Ethereum-nettverket. En hard gaffel er enkelt forklart en nettverksoppdatering.
 • Ethereum Classic er av flere betegnet som den «ekte» Ethereum. Dette fordi den kjører på den første og opprinnelige blokkjeden.
 • ETC er populært sett på som en hybrid av Bitcoin og Ethereum (ETH). Dette fordi den fungerer som en plattform for smarte kontrakter, men i motsetningen til Ethereum har den også begrenset sitt tilbud av ETC-mynter for å beskytte kryptovalutaens verdi. Dette er en metodikk også Bitcoin er bygget på.
 • Ethereum Classic kurs påvirkes av forholdet mellom tilbud og etterspørsel. Det er fordelaktig ettersom det muliggjør høye gevinster på kort sikt, men innebærer også høyere risiko.
KJØP ETHEREUM CLASSIC HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Ethereum Classic Kurs Graf

ETC kurs har opplevd flere oppturer og nedturer i løpet av sin levetid, men sett i et helhetlig perspektiv har kryptoen en sterk oppgang. Ved etableringen i 2016 kostet nemlig myntene knappe 1 dollar, mens prisen i dag er på nær 30 dollar. Dette tilsvarer en oppgang på vel over tusen prosent.

Beste notering noensinne skjedde den 6.mai 2021 da kryptoen hadde en pris på 167 dollar. Kryptofallet den samme måneden fikk imidlertid svært fatale konsekvenser for Ethereum Classic. Kun to uker etter toppnoteringen var kursen mer enn halvert.

Sammenlignet med kursen i skrivende stund har kryptoen falt nær 100 prosent. Går vi lengre tilbake i tid derimot er ETC kurs i grønt. Ser vi tilbake i januar 2021 er oppgangen på over 200 prosent.

 • Firi toplist stb
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Enkel og rask registrering
  • Troverdig og trygt
  • Kjøp av digital valuta med norske kroner
  Kostnad per handel 0,5 % spredning på både kjøp og salg. Minimumsinnskudd Fra 0 kr. Mobil App Store
  8/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse Husk at kjøp og salg av kryptovaluta innebærer høy risiko.
  Historisk avkastning aldri er noen garanti for fremtidig avkastning.
 • saxo toplist stb 2
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Velg mellom 20.000 Aksjer, Kryptovaluta, Indekser, Valuta og Råvarer
  • Finn inspirasjon med investeringstemaer
  • Invester med lav beskatning gjennom aksjesparekonto
  Kostnad per handel 0 kr. Minimumsinnskudd 0 kr. Mobil App Store
  7/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.

Hva påvirker Ethereum Classic Kurs?

Som grafen ovenfor viser er kryptoen volatil og svinger mye i verdi. Det er også forventet at dette vil fortsette i fremtiden. Årsaken til den høye volatiliteten er faktorene som påvirker prisen. Det er derfor vi i dette avsnittet skal se nærmere på de ulike prispåvirkerne. Med en grunnleggende forståelse kan du i bunn og grunn sette egne prisprognoser, og på den måten bedre sjansene for å lykkes med investeringen.

ETC kurs påvirkes av:

 • Tilbud og etterspørsel: Helt enkelt går et marked styrt av tilbud og etterspørsel ut på at flere kjøpere og et færre antall selgere medfører en stigende pris. Er det flere selgere enn kjøpere derimot, vil prisen falle. Du kan derfor forventet at ETC pris stiger er det indikasjoner på at etterspørselen er høy. For å vurdere etterspørselen er du nødt til å vurdere faktorene nedenfor.
 • Hype, popularitet og sosiale trender: Hype, popularitet og sosiale trender er det som har vist seg som den største påvirkeren på etterspørselen. Særlig sosiale medier har hatt stor innvirkning, deriblant Twitter og nærmere bestemt Elon Musks Twitter-konto. Er hypen rundt ETC tilsynelatende stor kan du forvente flere kjøpere, noe som i så fall medfører en økende pris.
 • Nyheter om kryptoen og markedet generelt: Utviklingen til resten av markedet og også hvordan nyheten dekker dette har også stor innflytelse på etterspørselen og prisen. Bare se hva som skjedde med markedet, også ETC, da det ble kjent at Kina ønsket å forby all form for krypto-utvinning i midten av mai 2021. Markedet falt markant rett etter at nyheten sprakk.
 • Utviklingen til Ethereum Classic: Utviklingen, altså endringer eller oppdateringer, både store og små, går sjeldent ubemerket hen. Alt som kan påvirke, enten om det er negativt eller positivt, vil føre til prisendringer den ene eller andre veien.
 • Gruvedrift: Gruvedrift er det som utvinner kryptovaluta og som dermed påvirker tilbudet. Desto større tilbud, jo lavere pris. Er tilbudet snevert derimot, kan du forvente høyere pris. Dette naturligvis også avhengig av etterspørselen. Ethereum classic har begrenset sitt tilbud til 210 millioner coins, der det er rundt 132 millioner som sirkulerer på markedet. når de resterende utvinnes kan prisen falle noe på grunn av et større tilbud.
Ethereum Classic.

Ethereum Classic Kurs Prognose

Før vi går i gang med å beskrive de ulike prognosene og framtidsscenarioene, er det viktig at du forstår at de ikke er garantier, men antagelser. Du er derfor nødt til å gjøre egne undersøkelser for å vurdere om dette er noe du tror kan stige i fremtiden.

Det er imidlertid gjort flere tekniske analyser og flere av dem vurderer det slik at Ethereum Classic kan stige mye i verdi i årene som kommer. Ifølge blant annet Digital Coin, CoinDex og WalletInvestor, kan ETC stige til både 40 og 70 dollar de neste fem årene. Trading Beast går faktisk så langt i å antyde at prisen vil være på rundt 225 innen slutten av 2028.

Prognosene bunner i at de forventer en økt etterspørsel på kryptovaluta i fremtiden, der også tror at Ethereum Classic vil fortsatt være en betydningsfull aktør siden det fungerer som en plattform for smarte kontrakter. Ikke minst viktig er faktumet at de har mye av fordelene til Bitcoin, og gir derfor de beste av både Bitcoin og Ethereum, det som for tiden er markedets to største kryptovaluta.

Til tross de lovende framtidsutsiktene advarer analyseselskapene mot høy volatilitet, og at deres prognoser kun er basert på antagelser og forventinger. Ingen vet eksakt hvordan prisen kommer til å utvikle seg.

Les om kjøp av Ethereum Classic.

Oppsummering – Bør jeg kjøpe Ethereum Classic

Ethereum Classic (ETC), eller den «opprinnelige Ethereum» som den populært er kalt av flere, er nærmest som en hybrid mellom Bitcoin (BTC) og Ethereum (ETH). Det fungerer som en plattform for smarte kontrakter, men i motsetning til ETH har ETC begrenset sitt tilbud. Det er derfor en kryptovaluta som gir det beste av to verdener.

Om du bør kjøpe Ethereum Classic kommer dog an på din risikotoleranse. Høy volatilitet gjør nemlig at prisen kan falle raskt og brutalt, men like raskt kan også prisen stige. Særlig populær er kryptoen blant tradere og spekulanter, samt fanatikerne som anser det som den ledene blokkjeden.

Ekspertene tror Ethereum kurs kan stige, men dette er kun basert på forventinger og antagelser. Om den faktisk vil stige kommer i hovedsak an på hvor mange som velger å kjøpe Ethereum Classic. Er du en av dem? Da kan den være et godt tilskudd i en diversifisert kryptoportefølje, eller så kan du aktivt trade kryptoen – men da er det viktig at du holder deg oppdatert kursen og faktorene som påvirker.

KJØP ETHEREUM CLASSIC HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Ofte stilte spørsmål

Hva er Ethereum Classic?

Ethereum Classic er en kryptovaluta som ble skapt i 2016 etter en «hard gaffel» på Ethereum-nettverket. En hard gaffel er enkelt forklart en nettverksoppdatering.

Hva er Ethereum Classic kurs i øyeblikket?

Ethereum Classic kurs er i skrivende stund 27 dollar.

Hva påvirker Ethereum Classic pris?

Prisen til ETC påvirkes av forholdet mellom tilbud og etterspørsel. Dette påvirkes igjen av flere forhold som gruvedrift, hype, popularitet og kryptoens utvikling.

Hvordan kjøpe Ethereum Classic?

Du kan enkelt kjøpe ETC på en kryptobørs. Vi anbefaler Coinbase. Alt du må gjøre er å opprette konto og gjøre et innskudd. Deretter kan du begynne handelen.

Er Ethereum Classic en god investering?

Ethereum Classic er en volatile kryptovaluta som svinger en del I Verdi. Høy volatilitet muliggjør høye gevinster på kort sikt, men betyr også større risiko.

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen