Freedom24 anmeldelse: Les vår erfaring av plattformen

Freedom24 er en investeringsplattform som spesialiserer seg på kommende børsnotering. Her har man mulighet til å tegne seg opp for aksjer før de introduseres på børsen, til en fastsatt pris. Gjennom gode analytiske vurdering anbefaler de selskaper som kan gi mest profitt. Eksempler på dette er blant annet Airbnb, Bumble og Doordash. 

I tillegg til dette har man tilgang til over 1 millioner ulike investeringsobjekter, som inkluderer over 40.000 aksjer på 15 børser gjennom plattformen. 

I denne artikkelen vil du kunne lære mer om Freedom24, hvordan du investerer samt hvordan du investerer i spennende selskaper før de har valgt å notere seg på den offentlig børsen (IPO).

KJØP AKSJER HER Investeringer i verdipapirer innebærer alltid risiko for kapitaltap. Investering i en børsnotering kan innebære ytterligere restriksjoner.
Historisk avkastning eller tidligere resultater er ingen garanti for fremtidig avkastning.

Slik investerer du i børsnoteringer gjennom Freedom24

Gjennom Freedom24-plattformen har man muligheten til å delta i eksklusive børsnoteringer i USA, Europa og Asia. I løpet av de siste årene har man gjennom plattformen kunne tegne seg opp for aksjer som Airbnb, Bumble og DoorDash før de ble handlet på børsen. Gjennom deres egne analytiker-team analyserer de de beste selskapene som planlegger å børsnoteres. På den måten vil man kunne ta del i de mest lønnsomme og innovative selskap, samt at de filtrerer ut børsnoteringer der avkastningen for investorer vil være mindre lønnsom. 

Følg våre tre steg under for å komme i gang med å investere i Freedom24.

Steg 1 – opprett en konto

Å investere i Freedom24 er en enkel prosess. For å kunne investere er du nødt til å:

  • Opprette konto
  • Velge tradingsinstrument
  • Begynne tradingen

Det koster ingenting å registrere. For å opprette en konto går du til hjemmesiden og trykker på “registrer deg”. Da må du fylle inn E-post og passord (som også er din bruker). Du må også fylle inn ytterligere informasjon, som personnummer og validering av ID. Verifiseringen er et krav som alle regulerte plattformer følger. Dette er for å hindre kriminell aktivitet og hvitvasking av penger. 

KJØP AKSJER HER Investeringer i verdipapirer innebærer alltid risiko for kapitaltap. Investering i en børsnotering kan innebære ytterligere restriksjoner.
Historisk avkastning eller tidligere resultater er ingen garanti for fremtidig avkastning.
Registrering Freedom24

Når du er verifisert vil du ha muligheten til å gjennomføre et innskudd. Dette gjøres enkelt gjennom bankoverføring, betalingskort eller Paypal. Pengene blir raskt overført, slik at du kan starte din investering. 

Steg 2 – utforsk plattformen og velg hva du ønsker å investere i

Før du kjøper en aksje eller et annet investeringsobjekt er det lurt å bli kjent med plattformen først. Gjennom Freedom24 sin plattform kan du enkelt filtrere dine valg, slik at du enkelt finner de finansielle instrumentene du ønsker å investere i. 

Plattform Freedom24

Steg 3 – Kjøp aksje

Når du har blitt kjent med plattformen og vet hva du ønsker å investere i, kan du enkelt komme i gang med din investering. Du kan enkelt trykke på aksjen i listen, eller du kan søke opp selskapet i søkefeltet. 

I dette eksemplet velger vi å ta utgangspunktet i datingappen Bumble, som ble børsnotert i 2022. Du søker dermed på “Bumble” i søkefeltet. 

Freedom24 kjøp aksje Bumble
Invester aksje Freedom24

Deretter velger du hvor mye du ønsker å investere med på høyre side av plattformen. I dette eksemplet har vi valgt å investere 29 Bumble-aksjer som tilsvarer rundt 1000 dollar, som tilvarer i underkant av 10.000 norske kroner. Du trykker dermed på “legg inn en kjøpsbestilling» for å kjøpe dine Bumble-aksjer.

Så lett er det å investere gjennom Freedom24-plattformen. Du kan også muligheten til å teste ut plattformen før du registrerer din konto. Hele prosessen tar omtrent 10 minutter. Les videre i artikkelen for å lære mer om plattformen. 

Hva er Freedom24?

Freedom24 er en nettmegler. Plattformen er under Freedom Finance Europe Ltd., som er en EU-lisensiert aksjemegler. Selskapet er ogstå børsnotert på Nasdaq, som er den nest største aksjermarkedet i USA og verden. 

Siden Facebook ble børsnotert i 2008, har Freedom24 tilbudt over 400.000 kunder over hele verden til å delta i over 250 børsnoteringer. 

Gjennom Freedom24 har man tilgang til over 1 millioner handelsinstrumenter, som inkluderer blant annet over 40.000 aksjer og 1.500 ETFer på 15 børser. Du vil derfor kunne investere i de mest populære aksjene i de største børsene i USA, Europa og Asia. 

Hva skiller Freedom24 seg fra andre nettmeglere?

Det som gjør Freedom24 unikt er deres IPO(børsnotering)-funksjon. Når du handler gjennom deres plattform vil du ha eksklusiv tilgang til nye børsnoterte selskaper. De foreslår selskaper som er blitt nøye analysert basert på markedet de er i og fremtidsutsikter. 

Per dags dato er Freedom Finance Europe Ltd. den eneste EU-baserte aksjemegleren som er notert på Nasdaq-børsen. Her vil du ha muligheten til å delta og investerer i store børsnoteringer. Noen eksempler på selskaper er blant annet Airbnb, Reddit og Robinhood. 

Hvordan funker Freedom24?

Freedom24 er en brukervennlig handelsplattform der du kan investere i finansielle instrumenter fra hele verden. 

Med Freedom24 kan du:

  • Investere i børsnoteringer (IPOs)
  • Investere i over 1 millioner finansielle instrumenter, 
  • Åpne en aksjesparekonto med 3 % rente (D-account)

Investere i børsnoteringer (IPO) hos Freedom24.com

Det som skiller Freedom24 fra andre nettmeglere er deres unike IPO-funksjon, som lar deg som kunde tegne deg for aksjer i forkant av selskapenes børsnoteringer. På den måten vil du betale et forhåndsbestemt beløp for aksjen. Dersom aksjene stiger etter at selskapets første handelsdag, vil du som investor ha fått en postitiv avkastning. Eksempler på selskap som vil børsnotere seg i tiden fremover som du kan delta på gjennom Freedom24 er Starlink, Reddit og Tiktok.

Børsnoteringer (IPO) Freedom24

Her er noen grunner til å investere i børsnoteringer gjennom Freedom24:

  • Plattformen gir deg mulighet til å tegne aksjer i spennende og innovative amerikanske og europeiske selskaper før de børsnoteres. Etter børsnoteringen kan du selv velge om du ønsker å beholde aksjene i porteføljen eller om du ønsker å selge deg ut. 
  • Hos Freedom24 kan du delta i børsnoteringer med et minimum investeringsbeløp på 2.000 dollar, som tilsvarer rundt 18.000 kroner ut fra dagens kurs. Dette er en vesentlig lavere inngangssum enn det mange andre aktører tilbyr, som åpner muligheten for at flere investorer kan ta del i børsnoteringen. 
  • Plattformen oppdateres jevnlig med nye børsnoteringer. Gjennomsnittlig avkastning ved slutten av bindingsperioden er på + 59 %* (15.01.2022 ) Det er viktig å være klar over at historisk avkastning ikke garanterer fremtidig avkastning.
  • Det er enkelt å delta i børsnoteringene gjennom Freedom24. Det eneste du må forsikre deg om er at du har et minimum 2000 dollar inne på din investeringskonto. Deretter kan du sende inn en forespørsel om å tegne deg for aksjer ved å velge selskapets ticket, som er en kode for allmennaksjeselskaper som brukes i forbindelse med kjøp og salg av aksjer på børser og andre markedsplasser over hele verden. Når du har valgt hvor mange aksjer du ønsker å kjøpe, bekrefter du transaksjonen. Ved å gå til IPO-fanen kan du spore investeringene dine når som helst.   

Hva kan man investere i hos Freedom24?

Når man skal velge en plattform å investere gjennom, er utvalget av finansielle instrumenter en vesentlig faktor. Her scorer Freedom24 svært godt. De tilbyr sine kunder over 1 millioner ulike investeringsobjekter. Dette inkluderer over 40.000 aksjer, 4.500 ETFer, 150.000 obligasjoner m.m. 

Som kunde av Freedom24 vil du få tilgang til å investere i både store, etablerte selskaper samt nye, innovative selskap som er på vei til å bli børsnotert. Du vil ha tilgang til 15 store børser over hele verden. Dette inkluderer de amerikanske børsene NYSE og NASDAQ, den tyske børsen og hongkong-børsen, bare for å nevne noen. 

Hvor mye koster det å investere?

Hvor mye det koster å investere gjennom Freedom24 avgjøres av hvilken plan du velger. De har fire planer man kan velge mellom.

Som ny kunde kan du også ta i bruk deres promotilbud, som gjelder for de første 30 dagene etter du har åpnet kontoen. Deretter endres planen til Smart. Med promo-kontoen vil du ikke betale noe i kurtasje for å handle aksjer eller ETFer på maredene i USA, EU eller Asia. 

Generelt sett tilbyr Freedom24 rimelige priser for å investere i ulike finansielle instrumenter. Du kan se de ulike planene de tilbyr i bildet under. 

Investeringsplan Freedom24

Er Freedom24 trygt?

Freedom Finance Europe Ltd., som er morselskapet til Freedom24-plattformen, er lisensiert og regulert av tre myndigheter: SEC, The Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC), Tysklands føderale finanstilsynet (BaFin) og United States Securities and Exchange Commission (SEC). Med disse regulasjonene kan man være sikker på at Freedom24 er en trygg plattform å investere gjennom, 

Freedom24 følger også en spesifikk EU-lov som beskytter kundenes midler. Dette betyr at du vil få pengene dine tilbake til tross for at Freedom Finance Europe Ltd. skulle gå konkurs på et tidspunkt. Dersom dette skjer, noe som er veldig lite sannsynlig, vil du enkelt kunne be om å overføre dine eiendeler til en annen konto. 

Freedom24 oppsummering

Freedom24 er en fin handelsplattform å handle fra, spesielt dersom man ønsker å investere i nye selskaper som introduseres på aksjemarkedet. Plattformen er svært brukervennlig, har et godt grensesnitt og man kan enkelt benytte deres fine app. 

Freedom24 passer fint for både nybegynnere og for erfarne investorer. Som nybegynner for du mye lukrativ informasjon og innsikt som gjør det enklere å vurdere om et selskap er et godt investeringsobjekt for deg eller ikke. De tilbyr både rimelige og mer avanserte kontoer, avhengig av din investeringsstrategi, mål og erfaring. Du har også muligheten til å dra nytte av deres kampanje, som gir 30 dager med gratis handler. 

Plattformen har greie priser for kjøp og salg av aksjer, men det finnes også flere plattformen som tilbyr lavere gebyrer. Dersom man ikke er så fokusert på å investere i nye selskaper på børs, kan dette vært greit å ha i bakhodet. Da kan man i så fall se på handelsplattformen til [eToro], som tar 0 kr i kurtasje (prisen for kjøp og salg).

KJØP AKSJER HER Investeringer i verdipapirer innebærer alltid risiko for kapitaltap. Investering i en børsnotering kan innebære ytterligere restriksjoner.
Historisk avkastning eller tidligere resultater er ingen garanti for fremtidig avkastning.

Ofte stilte spørsmål

Hva er Freedom24?

Freedom24 er en brukervennlig handelsplattform der du kan investere i finansielle instrumenter fra hele verden. Plattformen spesialiserer seg på børsnoterings (IPOs).

Kan jeg investere i selskaper før de børsnoterer seg gjennom Freedom24?

Ja, Freedom24 sine egne analytikere plukker ut de beste selskapene som skal børsnotere seg. Kunder gjennom Freedom24 kan tegne seg for disse aksjene. Gode eksempler er Airbnb, Bumble og DoorDash.

Hvordan kjøpe aksjer hos Freedom24?

Freedom24 sin plattform er enkel å bruke. Du kan enkelt kjøpe aksjer og andre finansielle instrumenter gjennom deres app eller på internett. [Les vår guide for å lære hvordan]

Er det trygt å investere gjennom Freedom24?

Ja, Freedom24 er lisensiert og regulert og følger en spesifikk EU-lov som beskytter kundenes midler. På det måten kan du trygt investere gjennom deres plattform.

Mark Thorsen

Se alle artikler av Mark Thorsen