Investering i Nickel: Flott guide for 2024

Nikkel er et av de velkjente industrimetallene som brukes i mange produkter som vi bruker i hverdagen. Du har muligheten til å investere i nikkel gjennom aksjer, ETFer og CFDer. Vi vil lære deg hvordan du kommer i gang med å investere i nikkel i denne artikkelen.

Det finnes ulike investeringsmuligheter når du ønsker å investere i nikkel, hvor du f.eks. kan kjøpe aksjer i selskaper som handler med nikkel. Men du kan også velge ETFer eller CFDer i nikkel. Alle disse alternativene lar deg investere i nikkel på nettet.

INVESTER I NIKKEL HER Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.

Hurtigguide: Investering i nikkel

Trinn 1. – Velg handelsplattformen med lave avgifter og god brukervennlighet. Vi anbefaler derfor SaxoTrader
Trinn 2. – Opprett din konto ved å skrive inn informasjonen din
Trinn 3. – Overfør penger til kontoen din. Gjør det med enten kredittkort, bankoverføring eller Paypal. (Minimum $ 50)
Trinn 4. – Søk nå etter aksjene i nikkel du ønsker å investere i, i søkeboksen.
Trinn 5. – Velg ønsket beløp og klikk nå på «Åpen handel» – Nå har du investert i nikkel.

INVESTER I NIKKEL HER Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.

Hvordan investere i nikkel

Her viser vi deg hvordan du investerer i nikkel på en handelsplattform. Du kan investere i nikkel enten du investerer langsiktig eller ønsker å investere i nikkel som daytrader.

Du vil lære å investere i både ETFer og aksjer med nikkel, som er noen av de mest kjente og populære måtene å investere i nikkel på.

1. Velg en handelsplattform

Når det kommer til aksjer i nikkel, så må du finne den beste investeringsplattformen for deg.

Vi foretrekker SaxoTrader siden kostnadene deres er lave og det er en utrolig brukervennlig handelsplattform. Det er stor prisforskjell på de ulike handelsplattformene, så det er selvsagt viktig å velge en handelsplattform som har lave priser, samtidig som du enkelt kan gjøre din investering i nikkel.

 • saxo toplist stb 2
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Velg mellom 20.000 Aksjer, Kryptovaluta, Indekser, Valuta og Råvarer
  • Finn inspirasjon med investeringstemaer
  • Invester med lav beskatning gjennom aksjesparekonto
  Kostnad per handel 0 kr. Minimumsinnskudd 0 kr. Mobil App Store
  7/10
  Besøk SaxoTraderGO Les anmeldelse Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.
 • pepperstone toplist stb 1
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Tilbyr mer enn 70 valutapar
  • Opptil 30:1 gearing
  • Støtter MetaTrader og cTrader
  Kostnad per handel Fra 0,2 kr. Minimumsinnskudd 0 kr. pr. år Mobil App Store
  9/10
  Besøk Pepperstone Les anmeldelse CFD-er er komplekse finansielle instrumenter og innebærer en høy risiko for tap på grunn av muligheten for gearing.
  77.5% av investorene taper penger når de handler CFD-er med denne handelsplattformen.
  Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å miste dine penger.

2. Skaff deg en handelskonto

saxotrader

Så snart du lander på forsiden til SaxoTrader, fyller du bare inn informasjonen. Da får du tilgang til plattformen. Når du skal investere, må du sette inn penger på handelskontoen din.

Når du har satt inn penger på handelskontoen din hos SaxoTrader, er du klar til å investere i nikkel. Du bør overføre pengene som «USD», for å unngå vekslingsgebyrer. Du kan velge å overføre penger med kredittkort og Paypal, med minimum $50 eller bankoverføring der minimumsoverføringen er $500.

Nå kan investere i nikkel.

Hvordan investere i nikkel

Når du har overført penger til SaxoTrader-kontoen din, er du klar til å kjøpe nikkelverdipapirer.

For å finne aksjer i selskaper fra nikkelindustrien, se etter dem i søkeboksen. Fra søkefeltet kan du handle eller klikke på for eksempel «nikkel» for å lese mer om en nikkelaksje og se kursutviklingen.

For å kjøpe en nikkelaksje eller ETF som nikkel klikker du bare på «Handel».

Kjøp nikkelaksjer

Så fort du har trykket på «Handle» kan du velge om du vil investere for et visst beløp eller kjøpe et visst antall.

Uansett hvilket alternativ du velger, vil det bety det samme til slutt, men noen investorer foretrekker det ene fremfor det andre. Så snart du har valgt ønsket beløp eller antallet du ønsker å kjøpe av varene du har valgt, klikker du på «Åpen handel» som vises så lenge markedet er åpent, mens det står «Sett ordre» hvis markedet er stengt.

På den måten kan du automatisk selge aksjene dine i nikkel eller en annen investering så snart den når en viss pris, eller redusere et potensielt tap.

Nå har du herved kjøpt nikkelaksjer .

Les også hvordan du investerer i andre råvarer:

Hva er nikkel?

Nikkel er det 28. grunnstoffet i det periodiske systemet, og er et sølvhvitt, skinnende metall. Nikkel utvinnes fra gruver og mer enn 2,25 millioner tonn nikkel utvinnes årlig. Du kan lese mer om nikkelutvinning her .

Nikkel brukes til et bredt spekter av produkter, og opptil 75 % av verdens forsyning av elementer brukes til å lage rustfritt stål, men det brukes også til f.eks. batterier, magneter, elektronikk og mynter, samtidig som den også brukes til f.eks. elektrisk arbeid når belegg utføres på kabler.

Prisen på nikkel avhenger av tilbud og etterspørsel i bransjen, men påvirkes også av dollarkursen. Vurderer du å investere i nikkel, så bør du gjøre din egen grundige research da prisen på nikkel er svært volatil og derfor kan være relativt risikabelt dersom du ikke har satt deg inn i hva du skal investere i.

Hvorfor investere i nikkel?

Det er en rekke ting som kan påvirke prisen på nikkel.

Et av landene i verden som bruker mest nikkel er Kina som bruker mye av dette grunnstoffet. Bygg og infrastruktur forventes av mange å utgjøre en stor del av fremtidens nikkeletterspørsel, men man er veldig avhengig av f.eks. Kina trenger nikkel, noe som åpenbart utgjør en risiko for deg som investor dersom deres behov faller over tid.

Dersom det er for mye nikkel på lager globalt og etterspørselen ikke henger med, kan det potensielt utgjøre en fare for at prisen på nikkel faller.

Det er ikke en vare som er åpenbar for en nybegynner, men det er mange daytradere som investerer daglig for å sikre noen små gevinster ved å følge opp- og nedturene, og det kan også utgjøre en mindre del av porteføljen din slik at du sprer investeringene og ikke invester hele formuen din i en enkelt investering.

Du kan med fordel opprette en konto hos SaxoTrader, som er vår foretrukne handelsplattform, hvor du også kan finne alle de ulike investeringsmulighetene.

Hvordan investerer du i nikkel på nett?

Det er ulike alternativer når vi snakker om å investere i råvarer , og spesielt å investere i nikkel, men mange investorer foretrekker å investere i nikkel gjennom aksjer eller ETFer, som også er de vi omtaler her i artikkelen.

Her har vi laget en steg for steg guide slik at du kan slippe å betale høye og uventede gebyrer når du investerer i nikkel.

Du kan også vurdere å lese vår om investering for nybegynnere før du leser denne artikkelen.

Nikkel ETFer

For de aller fleste investorer er ikke nikkel noe du kun investerer i, men er bare et supplement for å spre investeringene dine, uten å måtte kjøpe et stort antall nikkelaksjer, men kan bare kjøpe en enkelt nikkel ETF, deretter en er mye eksponert innenfor nikkelindustrien.

Nikkel CFD

Du kan investere i nikkelprisen ved å investere i en nikkel-CFD der du i utgangspunktet investerer i nikkelprisen. Som du kan se på skjermbildet lenger opp, har prisen steget den siste tiden, men det betyr ikke at den fortsetter med dette, da det er helt avhengig av tilbud og etterspørsel, så du bør gjøre research før du investerer i en nikkel CFD .

Nikkelaksjer

Hvis du vet om selskaper som jobber med nikkel som du tror har en lys fremtid, så kan det være mer interessant for deg å investere i nikkel gjennom aksjer. Det finnes selskaper som utvinner nikkel, eller produserer batterier med nikkel, og her kan det for eksempel være en spennende investeringsmulighet.

Du kan imidlertid også holde deg til en ETF hvor du umiddelbart får investeringen din spredt fullstendig over nikkelindustrien og dermed får risikospredningen din.

INVESTER I NIKKEL HER Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.

Ofte stilte spørsmål

Hvor kan jeg investere i nikkel?

Du kan investere i nikkel på flere online handelsplattformer, som SaxoTrader
( Les ​​hvordan du investerer i nikkel her )

Hvorfor investere i nikkel?

Mange investerer i nikkel for å diversifisere investeringene så mye som mulig, mens andre rett og slett ønsker å investere i nikkel fordi de mener det er en tryggere investering. Uansett årsak bør du alltid huske at det å investere i nikkel også har en risiko, så du bør sette deg grundig inn i kjøp av nikkelaksjer før du investerer i nikkel.

Bør jeg kjøpe nikkelaksjer?

Du kan med fordel investere i nikkel dersom du synes det passer inn i investeringsstrategien din eller fordi du ønsker å diversifisere investeringene.

Er nikkel en god investering?

Nikkel kan være en god investering, men som med enhver annen type investering er det en risiko. Prisen på nikkel stiger og faller ofte, noe som gjør den til en relativt volatil investering, og derfor også mer rettet mot en aktiv investor fremfor en langsiktig investor.

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen