Investering i sølv (2024) Guide til å kjøpe sølv

Sølv har vært verdifullt i mange tusen år, og i dag er det noe mange investorer er interessert i som investering.

Det finnes flere ulike måter å investere i sølv, hvor du f.eks. kan kjøpe sølv fysisk i form av en sølvbar eller sølvsmykker, men her fokuserer vi på sølvinvestering gjennom aksjer og CFDer.

I denne artikkelen skal vi se på hvordan du kjøper Sølv og hvordan investering i Sølv fungerer i praksis.

INVESTER I SØLV HER Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.

Investering i sølv (Guide)

Trinn 1. – Velg handelsplattformen med lave avgifter og god brukervennlighet. Vi anbefaler derfor SaxoTrader
Trinn 2. – Opprett din konto ved å skrive inn informasjonen din
Trinn 3. – Overfør penger til kontoen din. Gjør det med enten kredittkort, bankoverføring eller Paypal. (Minimum $ 50)
Trinn 4. – Søk nå etter «Sølv» i søkeboksen.
Trinn 5. – Velg ønsket beløp og klikk nå på «Åpne handel» – Nå har du investert i sølv.

INVESTER I SØLV HER Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.

Kjøp sølv – Hvordan investere i sølv på nett

Det er enkelt å investere i Sølv, så lenge du har funnet riktig handelsplattform. Da kan du kan du kjøpe sølv direkte på plattformen, slik at du slipper å ha det liggende fysisk.

Når du investerer i sølv på en handelsplattform, så investerer du i sølvprisen, da er den mest brukte måten å investere i sølv.

Vi har her laget en steg for steg guide slik at du kan slippe å betale høye og uventede gebyrer når du skal kjøpe sølv som investering. Du kan også lese vår guide til å investere i råvarer .

1. Velg en handelsplattform

Når du skal kjøpe sølv, må du finne den riktige handelsplattformen.

Vi foretrekker SaxoTrader siden kostnadene deres er lave og det er en utrolig brukervennlig handelsplattform. Det er stor prisforskjell mellom de ulike handelsplattformene, så det er selvsagt viktig å velge en handelsplattform med lave priser, samtidig som du enkelt kan gjøre din investering i «Silver».

 • saxo toplist stb 2
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Velg mellom 20.000 Aksjer, Kryptovaluta, Indekser, Valuta og Råvarer
  • Finn inspirasjon med investeringstemaer
  • Invester med lav beskatning gjennom aksjesparekonto
  Kostnad per handel 0 kr. Minimumsinnskudd 0 kr. Mobil App Store
  7/10
  Besøk SaxoTraderGO Les anmeldelse Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.
 • pepperstone toplist stb 1
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Tilbyr mer enn 70 valutapar
  • Opptil 30:1 gearing
  • Støtter MetaTrader og cTrader
  Kostnad per handel Fra 0,2 kr. Minimumsinnskudd 0 kr. pr. år Mobil App Store
  9/10
  Besøk Pepperstone Les anmeldelse CFD-er er komplekse finansielle instrumenter og innebærer en høy risiko for tap på grunn av muligheten for gearing.
  77.5% av investorene taper penger når de handler CFD-er med denne handelsplattformen.
  Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å miste dine penger.

2. Skaff deg en handelskonto

saxotrader

Så snart du lander på forsiden til SaxoTrader, fyller du bare inn informasjonen. Da får du tilgang til plattformen. Når du skal investere, må du sette inn penger på handelskontoen din.

Så snart du har satt inn penger på handelskontoen din hos SaxoTrader, er du klar til å kjøpe Sølv. Du bør overføre pengene som «USD», for å unngå vekslingsgebyrer. Du kan velge å overføre penger med kredittkort og Paypal, med minimum $50 eller bankoverføring der minimumsoverføringen er $500.

Nå kan du kjøpe sølv.

3. Hvordan investere i sølv

Når du har overført penger til SaxoTrader-kontoen din, er du klar til å kjøpe Sølv.

For å finne Sølv, søk etter dem i søkeboksen. Du kan handle fra søkefeltet eller klikke på «Sølv», for å lese mer om sølvet og se prisutviklingen.

For å kjøpe sølv klikker du bare på «Handle».

Kjøp sølv

Så fort du har trykket på «Handle» kan du velge om du vil investere for et visst beløp eller kjøpe et visst antall.

Uansett hvilket alternativ du velger, vil det bety det samme til slutt, men noen investorer foretrekker det ene fremfor det andre. Så snart du har valgt ønsket mengde eller kvantum du ønsker å kjøpe av sølvet, klikker du på «Åpne handel» som vises så lenge markedet er åpent, mens det står «Sett ordre» dersom markedet er stengt.

Når du investerer i Sølvprisen på nett er det en CFD-handel, som betyr at du ikke direkte kjøper fysisk sølv, men rett og slett gjør en handel med handelsplattformen som du investerer i Sølvprisen i stedet. Derfor kan du dra nytte av den automatiske salgsfunksjonen, med enten «stop loss» eller «take profitt».

På den måten kan du automatisk selge sølvet ditt så snart det når en viss pris, eller redusere et potensielt tap.

Nå har du kjøpt Silver.

Investering i sølv

Det er flere og flere som investerer i sølv, ved å kjøpe en liten mengde sølv til porteføljen sin, som en ekstra spredning av investeringene. Det kan være flere fordeler med dette, som at Silver historisk sett har prestert godt og økt i verdi under ulike kriser.

Som du kan se på bildet under, har sølvet steget etter de to siste krisene, finanskrisen i 2008, og koronakrisen.

Det er mange grunner til å investere i sølv, og de færreste investerer mesteparten av porteføljen sin i sølv. Du kan enkelt bare investere en liten del av porteføljen din i sølv dersom du ønsker å ha dem som en ekstra sikkerhet under en finanskrise.

Bør du investere i sølv?

Å investere i sølv er en måte å spre investeringene på, og her er det en fordel å alltid sørge for å spre investeringene.

Du bør ikke investere utelukkende i sølv med mindre du har mye erfaring med å investere i sølv, men du kan velge å kjøpe sølv for en liten del av porteføljen din, for å spre risikoen så mye som mulig.

Kjøpe sølv – Slik kjøper du sølv

Innkjøp av sølv kan gjøres på flere forskjellige måter. Du kan enten kjøpe sølv fysisk, eller kjøpe sølv gjennom CFDer, som er den mest brukte måten å investere i sølv på, men du kan også kjøpe sølvaksjer, hvor du kjøper aksjer i selskaper som driver med f.eks. gruvedrift innen sølv.

La oss gå gjennom de forskjellige måtene å kjøpe og investere i sølv.

Investering i fysisk sølv

Ønsker du å kjøpe fysisk sølv, så kan dette være i form av sølvstenger eller sølvmynter, mens noen imidlertid også kjøper sølvsmykker som kan smeltes om.

Det kan være vanskelig å investere i fysisk sølv, da det ikke akkurat er praktisk, og det kan også være forskjell i pris avhengig av hvilken forhandler du bruker.

Investering i sølvaksjer

Å investere i sølvaksjer er ofte aksjer i selskaper som jobber med sølv, som kan være bl.a. gruvedrift. Her kan det imidlertid være vanskelig for en vanlig investor å kjøpe sølvaksjer, da disse gruveselskapene ofte befinner seg på den andre siden av kloden, og det ikke er veldig mye informasjon tilgjengelig om dem.

Investering i sølv-CFD-er

Å investere i sølv med CFD-er betyr at du investerer i prisen på sølv. På denne måten gjør du og handelsplattformen du bruker en avtale om at du investerer i at sølvprisen stiger eller faller. På denne måten kan du også investere i at sølvprisen faller.

Mange daytradere investerer i CFD-handel, hvor det også generelt sett koster mer å handle CFD-er enn f.eks. aksjer. Men å investere i sølv-CFD-er gjør det enkelt å investere i sølv.

INVESTER I SØLV HER Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.

Ofte stilte spørsmål

Hvor kan jeg investere i sølv?

Du kan kjøpe sølv på flere nettbaserte handelsplattformer, som SaxoTrader
Les ​​hvordan du investerer i sølv her )

Hvorfor investere i sølv?

Mange investerer i sølv for å diversifisere investeringene så mye som mulig, mens andre rett og slett ønsker å investere i sølv fordi de mener det er en tryggere investering. Uansett, husk alltid at investering i sølv og andre råvarer også har en risiko, så du bør sette deg grundig inn i kjøp av sølv før du kjøper sølv

Bør jeg kjøpe sølv?

Du kan med fordel kjøpe sølv dersom du synes det passer inn i investeringsstrategien din eller fordi du ønsker å diversifisere investeringene.

Er sølv en god investering?

Sølv kan være en god investering, men som med enhver annen type investering er det en risiko. Prisen på sølv stiger ofte når det er økonomiske kriser, men du kan ikke nødvendigvis forvente å få samme avkastning som om du hadde investert i aksjer som f.eks.

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen