Investering i kobber: Flott guide for 2024

Kobber er en vare du har mulighet til å investere i gjennom både aksjer, ETFer, råvaresertifikater eller som CFDer. I dette innlegget skal jeg gjennomgå investeringsalternativene dine når det kommer til å kunne investere i kobber.

Man velger en av de nevnte metodene for å investere i kobber fordi det ville vært tungvint å ha massevis av kobber liggende hjemme. Derfor har det blitt skapt andre måter der du kan investere og spekulere på markedsprisen på kobber.

Denne artikkelen gir deg en oversikt over mulighetene innen å investere i kopper.

INVESTER I KOBBER HER Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.

Hurtigguide: Investering i kobber

Trinn 1. – Velg handelsplattformen med lave avgifter og god brukervennlighet. Vi anbefaler derfor SaxoTrader
Trinn 2. – Opprett din konto ved å skrive inn informasjonen din
Trinn 3. – Overfør penger til kontoen din. Gjør det med enten kredittkort, bankoverføring eller Paypal. (Minimum $ 50)
Trinn 4. – Søk nå etter kobberaksjene 
du vil investere i i søkeboksen.
Trinn 5. – Velg ønsket beløp og klikk nå på «Åpne handel» – Nå har du investert i kobber.

INVESTER I KOBBER HER Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.

Hva er kobber?

Kobber er best kjent som det 29. grunnstoffet i det periodiske system. Det er et metall som er ganske enkelt å jobbe med og derfor har det blitt brukt flittig gjennom tidene. Blant annet. ofte for bruk i elektriske ledninger. Du kan lese om flere av de ulike bruksområdene  her .

Det er også spesielt bransjens bruk av kobber du må holde et øye med dersom du vil bli klokere på markedsutviklingen for kobber. For det er viktig hvor det brukes og hvor man erstatter kobber med andre metoder. Det er ikke noe jeg personlig er ekspert på, da jeg fokuserer på hvordan jeg skal investere i det.

Men det kan være en fordel å bli ekspert på kobber hvis du ønsker å investere i det. Dette betyr ikke nødvendigvis at du trenger å vite hvordan du jobber med det, men du må finne ut hva det brukes til fordi du på den måten lettere kan forutsi markedsutviklingen.

Hvorfor investere i kobber?

En investering i kobber kan være litt lettere å overvåke enn hvordan prisen på en aksje vil endre seg. For her spekulerer du i prisen på et helt marked. Kobber har også blitt populært å investere i for enkelte daytradere fordi det hele tiden skjer noe som påvirker prisene både opp eller ned.

Mange vellykkede daytradere har tjent mye penger på den måten at du tar hjem små gevinster hver eneste dag, som over tid gir en rimelig avkastning.

Det kan også være at du ser et mønster i hvordan kobber beveger seg i visse perioder og derfor har du en ide om prisen vil falle eller stige.

Den største forskjellen mellom kobber og f.eks. aksjer er at en aksje stiger fordi selskapet bak aksjen tjener mer penger og derfor er det positive fremtidsutsikter for selskapet. Kobber vil alltid ha en slags verdi, så i motsetning til en aksje, kan de ikke forsvinne helt. Hvis tilbudet plutselig øker, vil også prisen øke, eller hvis det er økt etterspørsel etter kobber. Det kan f.eks. være hvis kobber brukes til en ny industri.

Hvis du vil tjene penger på å investere i kobber, så vil jeg anbefale at du begynner å holde øye med de aktuelle nyhetene. Her tenker jeg spesielt på industriaviser på nettet. På denne måten kan du se en økning lenge før alle andre investorer.

Kjøp kobber – Slik investerer du i kobber på nett

Det er ulike alternativer når vi snakker om å investere i råvarer , og spesielt å investere i kobber, men mange investorer foretrekker å investere i kobber gjennom aksjer.

Det er enkelt å investere i kobber, for når du først har funnet den rette handelsplattformen, vil du få tilgang til å kjøpe aksjer i kobberindustrien, som er den mest brukte måten å investere i kobber.

Her har vi laget en steg for steg guide slik at du kan slippe å betale høye og uventede gebyrer når du skal investere i kobber.

Du kan også vurdere å lese vår om investering for nybegynnere før du leser denne artikkelen.

1. Velg en handelsplattform

Når det gjelder aksjer i kobber, så må du finne den beste investeringsplattformen for deg.

Vi foretrekker SaxoTrader siden kostnadene deres er lave og det er en utrolig brukervennlig handelsplattform. Det er stor prisforskjell mellom de ulike handelsplattformene, så det er selvsagt viktig å velge en handelsplattform som har lave priser, samtidig som du enkelt kan gjøre din investering i kopper.

 • Firi toplist stb
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Enkel og rask registrering
  • Troverdig og trygt
  • Kjøp av digital valuta med norske kroner
  Kostnad per handel 0,5 % spredning på både kjøp og salg. Minimumsinnskudd Fra 0 kr. Mobil App Store
  8/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse Husk at kjøp og salg av kryptovaluta innebærer høy risiko.
  Historisk avkastning aldri er noen garanti for fremtidig avkastning.
 • saxo toplist stb 2
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Velg mellom 20.000 Aksjer, Kryptovaluta, Indekser, Valuta og Råvarer
  • Finn inspirasjon med investeringstemaer
  • Invester med lav beskatning gjennom aksjesparekonto
  Kostnad per handel 0 kr. Minimumsinnskudd 0 kr. Mobil App Store
  7/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.

2. Skaff deg en handelskonto

saxotrader

Så snart du lander på forsiden til SaxoTrader, fyller du bare inn informasjonen. Da får du tilgang til plattformen. Når du skal investere, må du sette inn penger på handelskontoen din.

Når du har satt inn penger på handelskontoen din hos SaxoTrader, er du klar til å investere i kobber. Du bør overføre pengene som «USD», for å unngå vekslingsgebyrer. Du kan velge å overføre penger med kredittkort og Paypal, med minimum $50 eller bankoverføring der minimumsoverføringen er $500.

Nå kan du investere i kobber.

3. Hvordan investere i kobber

Når du har overført penger til SaxoTrader-kontoen din, er du klar til å kjøpe kobberderivater.

For å finne aksjer i selskaper fra kobberindustrien, se etter dem i søkeboksen. Du kan handle fra søkefeltet eller klikke på for eksempel «Kobber» for å lese mer om en kobberaksje og se kursutviklingen.

For å kjøpe en kobberaksje eller CFD som Copper, klikker du bare på «Handle».

Kjøp kobberaksjer

Så fort du har trykket på «Handle» kan du velge om du vil investere for et visst beløp eller kjøpe et visst antall.

Uansett hvilket alternativ du velger, vil det bety det samme til slutt, men noen investorer foretrekker det ene fremfor det andre. Så snart du har valgt ønsket beløp eller antallet du ønsker å kjøpe av varene du har valgt, klikker du på «Åpen handel» som vises så lenge markedet er åpent, mens det står «Sett ordre» hvis markedet er stengt.

På den måten kan du automatisk selge aksjene dine i kobber eller en annen investering så snart den når en viss pris, eller redusere et potensielt tap.

Nå har du kjøpt kobberaksjer.

Investering i kobber med CFD-er og sertifikater

For en daytrader er CFD-er det mest åpenbare valget fordi de lar deg kjøpe og selge kobber uten at du noen gang trenger å eie det fysisk.

Du er ikke nødvendigvis interessert i hvordan det generelle markedet for kobber beveger seg da du ser etter de mindre gevinstene, men til gjengjeld mange av dem. Det er akkurat dette alternativet du har med en CFD og et kobbersertifikat.

Hvis du handler gjennom en handelsplattform som  SaxoTrader, kjøper du et kobbersertifikat. Denne selges på ulike nettbørser, f.eks. du kan kjøpe et kobbersertifikat, som er registrert i Tyskland. På den måten har du muligheten til å tjene penger på markedsutviklingen når det kommer til kobber.

Et annet alternativ er CFD-handel, som er en form for kontrakt, mellom deg og den valgte investeringsplattformen, hvor det inngås avtaler om å følge prisen på kobber. På den måten kan du både kjøpe og shorte kobber (short = når du satser på at prisen faller i verdi. Dette er noe mange plattformer krever å selge)

Fordelen med en CFD (Contract of difference) er at du aldri direkte eier fysisk kobber, men du kan spekulere i prisen. Hvis du tror prisen går opp, kjøper du kobber og hvis du tror den kommer til å falle, så selger du kobber.

Investering i kobberaksjer

Det er som sagt lite praktisk å kjøpe fysisk kobber og ha det liggende hjemme og derfor bør du finne andre investeringsmetoder. Her kan du velge å kjøpe aksjer som til syvende og sist er basert på kobberindustrien.

I den forbindelse er det viktig at du gjør en grundig analyse av selskapene du investerer i slik at du vet hvordan de jobber med kobber. Det er stor forskjell på om de utvikler kobberrør til industri eller om man definitivt investerer i en kobbergruve eller lignende.

En enkel måte å finne disse selskapene på er å søke etter «kobber» på din handelsplattform. Mange selskaper som jobber med kobber vil også navngi det i sitt navn. Det er en veldig enkel måte å få noen investeringsforslag hvis du ikke vet noe om bransjen for øyeblikket.

Hvilken investeringsmulighet er best for deg?

Alt avhenger av hvilken investeringsstrategi du har. Handler du i kobber og har en langsiktig investeringsstrategi, så er det nok aksjer i kobber som er mest relevante for deg, mens den mer kortsiktige daytraderen potensielt vil se mer i retning av CFD.

Hvis du er en daytrader er det klart enklest å bruke CFDer fordi det er for risikabelt å kjøpe og selge aksjer med fokus på kobber, da disse selskapene ofte går i gang med noen prosjekter som kun lykkes over lengre tid. .

Jo mer direkte investering i kobber vil definitivt skje gjennom noen CFD-er eller råvaresertifikater, for her fokuserer man kun på prisutviklingen på kobber. Ofte vil prisene ikke svinge mye, men de små endringene utgjør en stor forskjell fordi du ofte investerer store beløp og du har mulighet til å utnytte handlene dine med opptil 10 ganger, ettersom de fleste plattformer tilbyr «gearing». Du kan også investere i andre råvarer som å investere i gull eller å investere i sølv kan være aktuelt.

INVESTER I KOBBER HER Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.

Ofte stilte spørsmål

Hvor kan jeg investere i kobber?

Du kan investere i kobber på flere nettbaserte handelsplattformer, som SaxoTrader
Les ​​hvordan du investerer i kobber her )

Hvorfor investere i kobber?

Mange investerer i kobber for å diversifisere investeringene så mye som mulig, mens andre rett og slett ønsker å investere i kobber fordi de mener det er en tryggere investering. Uansett årsak, husk alltid at investering i kobber også har en risiko, så du bør sette deg grundig inn i kjøp av kobberaksjer før du investerer i kobber.

Bør jeg kjøpe kobberaksjer?

Du kan med fordel investere i kobber hvis du synes det passer inn i investeringsstrategien din, eller fordi du ønsker å diversifisere investeringene.

Er kobber en god investering?

Kobber kan godt være en god investering, men som med enhver annen type investering er det en risiko. Kobberprisen stiger og faller ofte, noe som gjør den til en relativt volatil investering, og derfor også mer rettet mot en aktiv investor fremfor en langsiktig investor.

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen