Kjøpe REN: Flott guide (2024 oppdatering)

Kjøpe REN (REN)? Eller ønsker du bare å vite hvilken kryptovaluta REN er? Raskt forklart er det en programvare med et formål om å skape et globalt nettverk av brukere som har muligheten til å overføre både de nye, men også eksisterende eiendelene på tvers av ulike blokkjeder. Her kan du f.eks. låse Bitcoins med REN i en smart kontrakt, og i gjengjeld motta Ethereum til tilsvarende verdi.

Prisen på REN bestemmes av tilbud/etterspørsel og det er ingen regulering som prøver å minimere svingningene. Det gjør at gode/dårlige nyheter, eller at store investorer som kjøper/selger, kan ha stor innvirkning på prisen og 10% prisfall/ økning på en dag er ikke unormalt for REN.

Ønsker du å vite mer?

Så les videre og lær hvordan du investerer i REN!

KJØP REN HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Kjøp din første REN trinn for trinn

I dette avsnittet forklarer vi hvordan kjøpe BTC, men aller først er det viktig å finne en sikker nettmegler. En god nettmegler har nemlig stor betydning for hvordan investeringen utarter seg. Deretter må du opprette konto, verifisere deg, og gjøre et innskudd før du kan begynne handelen.

Denne steg-for-steg guiden er tatt utgangspunkt i Coinbase, da det er plattformen vi anser som best. Foretrekker du andre aktører er registreringsprosessen og handelen tilnærmet lik som hos Coinbase.

Steg-for-steg guiden

  • Opprett en konto på Coinbase.
  • Fullfør ID-verifisering.
  • Sett inn penger på kontoen din med kredittkort eller bankoverføring.
  • Velg og kjøp kryptovalutaen(e) du ønsker.
  • Husk å sette opp stop-loss.
  • Følg strategien din og selg eller kjøp etter hvert som kurset utvikler seg.
callout icon
KJØP REN HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Hva er REN?

REN ble opprettet i 2017 av Taiyang Zhang og Loong Wang, hvor navnet opprinnelig var Republic Protocol. Plattformen ble imidlertid omdøpt til REN i 2019.

REN er en programvare hvor formålet er å skape et globalt nettverk av brukere som kan overføre både nye og eksisterende eiendeler på tvers av ulike blokkkjeder.

Det betyr at du f.eks. kan låse Bitcoins eller andre eiendeler, i en smart kontrakt og i gjengjeld motta ethereum i tilsvarende verdi på Ethereum blockchain. Bitcoin-eieren kan deretter bruke REN for å få tilgang til Ethereums desentraliserte finansieringsprodukter uten å selge Bitcoins eller overføre sine eiendeler på tvers av blokkjeder.

Når du bruker disse Ethereum-tokenene kan du også bli delaktig i Ethereums DeFi-økosystem og låne eller låne ut tokenes på Compound eller Aave- plattformene. Her vil dine Bitcoins ganske enkelt forbli låst i REN-programvaren.

Hvis du ønsker låse opp pengene dine igjen, så må de bruke REN-kryptovalutaen, som er nødvendig for å kunne betale for drift og vedlikehold av nettverket.

Vurderer du å investere i andre kryptovalutaer kan du lese innlegget vårt og kjøpe kryptovalutaen din her.

Er REN en god investering?

Det er vanskelig å svare på om REN er en god investering, da det er flerfoldige kryptovalutaer å velge mellom. Dermed er det svært krevende å vurdere hvilke som kommer til å utvikle seg til de mest vellykkede, og hvilke som vil forsvinne ut i det «store intet».

Det som dog taler for REN er at deres programvare lar brukere benytte seg av flere blokkjeder samtidig, uten å nødvendigvis måtte eie de ulike kryptovalutaene. Det vil si at REN opererer på tvers av blokkjeder, noe som gjør dem utrolig interessante. Det er store sjanser for at den slags blokkjedeteknologi skal lykkes, ettersom det gjør det enklere å utnytte seg av de forskjellige blokkjedene.

Hvis du deler visjonen som REN har, hvor du på en måte kan bringe de ulike kryptovalutaene og blokkjedeteknologiene sammen, og dermed utnytte deres eiendommer uten å måtte eie alle de ulike kryptovalutaene, så kan REN ha et stort potensial og derfor bli spennende å følge i årene som kommer.

Se REN-kurset i sanntid .

KJØP REN HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Ofte stilte spørsmål?

Hva er REN?

REN er en desentralisert digital valuta også kalt en kryptovaluta. 
Prisen på REN bestemmes av tilbud/etterspørsel og det har vært en populær investering i flere år.

Hvordan kjøpe en REN (REN)?

Du kan kjøpe REN på en kryptovalutabørs, handelsplattform eller ved å handle direkte med en annen person. 
Det er ikke vanskelig enn å gjøre en kontooverføring, men det er dessverre ikke mulig i bankene ennå.
Vi har skrevet en guide som beskriver hvordan du kan eie din første REN innen 5 minutter.

Les vår guide til kjøp av REN.

Hvordan investere i REN?

Du kan investere i REN enten ved å kjøpe en REN direkte, eller ved å investere i en CFD som følger prisen. 
Dersom du ikke ønsker å bruke REN som betalingsmiddel er det ofte lettest å kjøpe en CFD, men du må være klar over eventuelle gebyrer.

Kan jeg kjøpe REN med kredittkort?

Du kan kjøpe REN med kredittkort på nesten alle kryptovalutabørser. 
Coinbase handelsplattform tilbyr deg også å betale med kredittkort når du investerer, noe som betyr at du ikke trenger å vente flere dager på en kontooverføring.

Kan jeg kjøpe REN med kontooverføring?

Du kan kjøpe REN med kontooverføring på alle kryptovalutabørser. 
Denne metoden brukes oftest dersom det er store summer man ønsker å investere, men ulempen er at man må vente flere dager før pengene kan investeres. 
På handelsplattformen Coinbase kan du kjøpe REN med kontooverføring hvis du overfører minst $200.

Må du betale skatt på REN?

Når du som privatperson kjøper og selger REN, anses det av Skatt som spekulasjon. 
Det vil si at du kjøper dem for å tjene penger på et videresalg. 
Derfor er du pålagt å oppgi det på årsoppgaven når du har gevinst eller tap ved salg av REN.

Hvordan selge REN?

Hvordan du selger REN avhenger av hvordan du kjøpte dem. 
Hvis det er en CFD du har kjøpt, stenger du ganske enkelt handelen på handelsplattformen og tar ut pengene dine, men hvis de er lagret i en lommebok må du selge dem på en kryptovalutabørs.

Kan du kjøpe REN i banken?

Du kan dessverre ikke handle REN via norske banker.
Noen individuelle banker som Saxo Bank lar deg kjøpe en CFD som følger prisen på REN, men hvis du ønsker å eie en REN må du finne en annen handelsplattform som f.eks. Coinbase.

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen