Sykliske aksjer – Guide til sykliske aksjer i 2024

Flere velger å investere i aksjer, og når du setter deg inn i hvilke aksjer du ønsker å handle, håper du naturligvis å få høyest mulig avkastning. Det er imidlertid mange faktorer som påvirker aksjekursene, som gjør at aksjekursene både stiger og faller. Særlig sykliske aksjer kan endre kurs relativt raskt og er sterk avhengig av samfunnsøkonomiens tilstand.

Investerer du i sykliske aksjer, så har du mulighet til å investere etter om du tror på en økonomisk fremgang eller nedgang. Er den generelle økonomien god kan du forvente stigende kurser, men er forholdene dårlig kan du forvente fallende kurser.

Vi kan anbefale Coinbase hvis du ønsker å kjøpe sykliske aksjer, hvor du kan handle uten å betale kurtasje.

Kjøp kryptovaluta her Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Guide for kjøp av sykliske aksjer

Blir du flink til å få øye på de sykliske aksjene, så er det ingen tvil om at de kan være en utrolig god investering, men du må selvsagt være bevisst på om du kjøper og selger til rett tid.

Denne guiden viser deg hvordan du kjøper sykliske aksjer. Vår guide er enkelt bygget opp stegvis, slik at du raskt og enkelt kan lære å kjøpe sykliske aksjer.

Det er ganske enkelt å kjøpe sykliske aksjer da det ikke er annerledes enn å kjøpe andre typer aksjer.

Kjøp kryptovaluta her Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Velg en handelsplattform

Først og fremst trenger du en handelsplattform for å kjøpe sykliske aksjer. Grunnet stort utvalg er det en rekke faktorer du må være klar over.

Vi foretrekker en brukervennlig aksjeplattform som er billig å kjøpe aksjer fra, og her foretrekker vi Coinbase som har 0 NOK i megling eller gebyr.

Se våre topp 3 handelsplattformer nedenfor.

 • nordnet toplist stb
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Norsk kundeservice
  • Tilbyr aksjesparekonto
  • Tilbyr månedlig spareavtale og pensjonssparing
  Kostnad per handel Fra 0 kr. Minimumsinnskudd 0 kr. pr. år Mobil App Store
  6.5/10
 • saxo toplist stb 2
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Velg mellom 20.000 Aksjer, Kryptovaluta, Indekser, Valuta og Råvarer
  • Finn inspirasjon med investeringstemaer
  • Invester med lav beskatning gjennom aksjesparekonto
  Kostnad per handel 0 kr. Minimumsinnskudd 0 kr. Mobil App Store
  7/10
  KJØP AKSJER Les anmeldelse Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.

2. Opprett din handelskonto

image 10

Så snart du klikker på forsiden til Coinbase, klikker du bare på » Opprett konto «.

Så snart du har lagt inn informasjonen din, lander du på din handelskonto, hvor du kan sette inn pengene dine og dermed kjøpe Cyclical-aksjer.

Det tar bare noen få minutter og deretter er handelskontoen din klar til å kjøpe din første sykliske aksje.

Sett inn penger på kontoen din

Når kontoen er opprettet, må du overføre penger med kredittkort, PayPal eller bankoverføring. Du kan starte fra bare $50. (ca. 300 kr.)

Bare klikk på » Sett inn penger » nederst i venstre hjørne.

Du er nå klar til å overføre penger til din handelskonto.

Når du har overført penger til handelskontoen din, kan du kjøpe dine sykliske aksjer.

4. Hvordan kjøpe sykliske aksjer

Du kan nå kjøpe sykliske aksjer. Du kan velge noen av aksjene du vil søke etter, eller bruke noen av forslagene vi gir her i artikkelen.

Du kan ikke direkte søke etter de ulike sykliske aksjene, så derfor må du bruke vår guide for å finne de sykliske aksjene du synes er interessante.

Jeg har valgt Amazon her, som i flere år har opplevd stor vekst.

Du må først søke etter «Amazon»

Deretter klikker du bare på «Handel» for å kjøpe «Amazon»-aksjer

Ovenfor ser du kjøpssiden hvor du kan kjøpe Amazon-aksjer. Du bestemmer selv om du vil kjøpe et visst antall aksjer, eller velge å kjøpe for et visst beløp.

Når du har valgt hvor mange aksjer du vil kjøpe, klikker du ganske enkelt på «Betal inn nå» hvis du ennå ikke har overført penger til din handelskonto, eller på «Åpne handel» hvis du allerede har overført pengene til handelskontoen din.

Å kjøpe aksjer på nett er så enkelt .

Hva er sykliske aksjer?

En syklisk aksje er en aksje som er volatil og som kan ha en svingende aksjekurs, avhengig av om økonomien går bra eller dårlig.

Sånn sett er sykliske aksjer aksjeselskaper som selger varer som ikke er nødvendig. Det kan være alt fra reiser, til elektronikk og dyre merkevarer.

Grunnen til at sykliske aksjer har en mer volatil aksjekurs er at folk bruker penger på disse forbruksvarene alt etter den økonomiske tilstanden i verden. Er for eksempel arbeidsledigheten høy presterer bedrifter og aksjene dårligere i disse periodene fordi folk velger å ikke kjøpe deres forbruksvarer.

Hvordan finne de beste sykliske aksjene

Ønsker du å investere i sykliske aksjer, så er det noen ting du kan være ekstra oppmerksom på. Her kan du spesielt fokusere på de forskjellige bransjene hvor du normalt kan finne sykliske aksjer. Gjør du deg kjent med hva disse brasnsjene tjener penger på, kan du enklere forutsi den fremtidige kursutviklingen. Nedenfor ser du virksomheter hvor sykliske aksjer typiske finnes.

Bransjer med sykliske aksjer

 • Reiseselskaper
 • Detaljhandel
 • Banker
 • Tech
 • Mote

Vi kommer ikke direkte med anbefalinger for Sykliske aksjer, da det krever utrolig mye forskning å finne de riktige Sykliske aksjene, men nedenfor har vi laget en liste over noen sykliske aksjer som du kan undersøke nærmere selv.

Syklisk aksjeliste

Det er mange sykliske aksjer der ute og vi har laget en liste over sykliske aksjer nedenfor slik at du kan få inspirasjon til selskaper som kan være interessante å investere i. Deretter kan du undersøke selskapene grundig for å være sikker på at de passer akkurat din strategi.

Apple aksjer

image 15

Apple er et av selskapene som kan bli påvirket av hvordan økonomien går i samfunnet, da de produserer produkter som er i høyere prisklasse, og som forbrukere i større grad vil velge bort dersom det oppstår kriser, men som forbrukerne kan også prioritere ekstra når det har det bra i samfunnet.

Men uansett har Apple-aksjer vist seg å være en av de faste aksjene som mange aksjer har valgt de siste årene, hvor de også har hatt en økende trend over en årrekke.

Kjøp kryptovaluta her Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Danske bank aksjer

image 16

Danske Bank-aksjer er også en del av de sykliske aksjene. Bankaksjer påvirkes av om det er lavkonjunktur eller høykonjunktur, og derfor kan en lavkonjunktur også påvirke bankaksjer negativt, mens de kan påvirkes positivt av høykonjunktur. Dette gjelder selvsagt også en av de største danske bankene, Danske Bank, og deres danske bankaksjer.

Kjøp kryptovaluta her Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

BMW aksjer

image 17

BMW er et av de kjente og mer luksuriøse bilmerkene, som også er noe forbrukerne i økende grad velger bort i perioder hvor det er mindre penger i samfunnet. I likhet opplever de flere salg og økte inntekter i perioder når økonomien går bra. BMW er generelt et bilmerke som har prisklasser i den høyere enden. Så det er ingen tvil om at også BMW-aksjene vil bli påvirket dersom salget i en periode går ned.

Kjøp kryptovaluta her Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Samsung aksjer

image 18

Samsung-aksjer er også noen av de velkjente Cyclical-aksjene, og det er også et av selskapene som kan bli påvirket av hvordan økonomien går i samfunnet. Ettersom Samsung Electronics først og fremst utvikler og produserer teknologi, er det også en av bransjene som kan påvirkes både positivt og negativt av hvordan økonomien går.

Kjøp kryptovaluta her Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Sykliske aksjer C25

Det er en rekke sykliske aksjer på den danske C25-indeksen, som du kan undersøke nærmere hvis du foretrekker danske aksjer . C25-indeksen er den danske indeksen for de mest omsatte aksjene på Københavns Børs.

Som nevnt her i artikkelen er de sykliske aksjene de aksjene som påvirkes både positivt og negativt avhengig av om det er høykonjunktur eller resesjon. Vi har derfor nettopp nevnt noen få sykliske aksjer på C25-indeksen som du kan finne interessant å undersøke nærmere.

 • Danske Bank aksjer
 • DSV
 • Pandora
 • FLSmidth

Er sykliske aksjer en god investering?

Investerer du i sykliske aksjer, så er det viktig at du setter deg grundig inn i dem for at sykliske aksjer skal bli en god investering. For det handler mye om å henge med i samfunnet og sørge for at du er oppdatert dersom det skjer en endring fra lavkonjunktur til høykonjunktur, slik at du kan få øye på en spennende syklisk aksje du kan vurdere å investere i.

Du kan med fordel blande aksjeporteføljen din for å sikre at du får både sykliske aksjer, eventuelle vekstaksjer men også defensive aksjer , slik at du sikrer at du reduserer risikoen og får best mulig avkastning på sikt.

Kjøp kryptovaluta her Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Ofte stilte spørsmål

Hva er sykliske aksjer?

Sykliske aksjer er de aksjene som er mest påvirket av økonomien. 
Dette er volatile aksjer, hvor aksjekursen stiger hvis det er høykonjunktur og faller hvis det er lavkonjunktur.Du kan se vår liste over sykliske aksjer her

Er sykliske aksjer en god investering?

Hvis du investerer i sykliske aksjer, og er flink til å kjøpe aksjer når det er lavkonjunktur, for så å selge når det er høykonjunktur, så kan det være en god investering om du kjøper og selger til de riktige tidspunktene.

Hvordan finner jeg gode sykliske aksjer?

Hvis du investerer i sykliske aksjer, og er flink til å kjøpe aksjer når det er lavkonjunktur, for så å selge når det er høykonjunktur, så kan det være en god investering om du kjøper og selger til de riktige tidspunktene.

Hvordan finner jeg gode sykliske aksjer?

Det avhenger mye av hvilken aksjestrategi du har. 
Vi har laget en liste over mulige aksjer og så kan du gjøre en grundig research før du kjøper dine neste sykliske aksjer.Du bør alltid gjøre en grundig analyse før du kjøper en syklisk aksje.

Hvordan kjøpe sykliske aksjer?

Det er lett å kjøpe en syklisk aksje når du først har funnet den rette. 
Du kan kjøpe dem gjennom banken din eller via en online handelsplattform. 
Vi har laget en guide til hvordan du kjøper dem her i artikkelen.

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen